fbpx

VOR-skippernes reaktioner fra Atlanten


Hans Horrevoets fra ABN Amro Two. Foto: Volvo Ocean Race

      Her tunge reaktioner fra skipperne, der stadig er i Atlanten. Det var ikke e-mails, der var lette at skrive, fremgår det.<br />


Kraftige reaktioner kommer nu efter den ufattelige virkelighed er gået op for folk. Nemlig at Hans Horrevoets fra ABN Amro Two måtte opgive livet i nordatlanten i går morges.

I forvejen var der en venlig, men lidt godmodig stemning fra de mere etablerede hold til de unge på ABN Amro Two, der nu er hårdt ramt.

Og nu er selv de hærdede stjerner rystet, mens de selv buldrer mod Portsmouth. Her får du deres ord.

Mike Sanderson:
Mike Sanderson, ABN Amro One:

"I dag (torsdag, red.) er det virkelig hårdt at skrive. Sikke frygtelige, frygtelige 12 timer vi lige har haft. At høre nyheden om at Hans (Horrevoets) faldt ud over siden og at en af vore holdkammerater var i vandet, gav en en syg følelse. Det er en sejlers værste mareridt."

"Over de sidste to år er vi (ABN1 og ABN2, red.) vokset til en stor familie. Og dem af jer der kender Hans er enig med mig i, at Hans var en teamplayer og familiemand. Alt vi kan gøre nu er at tænke på Petra hans kone og Bobbi hans lille pige og resten af hans familie, som støttede ham meget i denne sejlads."

Mike Sanderson, siger videre:

"Vi har gearet et niveau ned. Vi går med en fractional gennaker og et reb i storsejlet. Vi prøver at være forsigtige om bord, da følelserne er tæt på overfladen. Jeg føler et større pres end nogensinde for at få mænd, fædre og kærester hjem til familien i et stykke.

"Til Petra, Bobbi og hans familie. Så kan jeg ikke sige mange, mange gange nok hvor kede af det vi er. Vores tanker og bønner går ud til dig."


Hans Horrevoets blev 32 år.

      <br />

Torben Grael
Brasil 1, Torben Grael, skriver til ABN Amro Two:

"Det var med chok og forbløffelse at vi modtog den forfærdelige nyhed. Som en del af Volvo-familien føler vi med tabet af Hans Horrevoets, som var det et tab inde for vor egen familie. Vi kun forestille os følelserne for dem som var tæt på ham."

"I øjeblikke som disse, er der ikke meget at sige, men vi ønsker kun, at alle skal vide at det her også er vores tab."

Bouwe Bekking:
Enkelte både blev af Volvos hovedkvarter bedt om at sejle mod ulykkestedet, herunder nordsjællænderen Bouwe Bekking fra movistar.

movistar bommede derfor og kort efter flængede deres storsejl fuldstændig horisontalt, fem meter fra toppen.

Bouwe Bekking, skriver til ABN Amro Two:

"Ingen ord er nødvendige. Vores følelser går til Hans' familie og holdet på ABN Amro Two og de andre Team ABN Amro medlemmer."

Paul Cayard:
Paul Cayard, Pirates of the Caribbean:

"Der er ingen værdige ord for at udtrykke størrelsen på sådan en tragedie. Jeg finder det svært at sige noget værdifuldt på det her tidspunkt."

"Ocean racing er en farlig aktivitet. Lige som billøb. Du kan tage alle de forholdsregler du vil, men uheld sker. Hans var uheldig. Jeg følte for ham fra det øjeblik jeg hørte at der var en mand over bord. Jeg har altid sagt, at hvis du falder over bord fra disse både, så vil det være slutningen."      <br />

<LINK:2362:Læs mere om sagen og hør også flere reaktioner fra skipperne.>

<LINK:2363:Her ligger de syv VO 70'ere>


www.volvooceanrace.com/news/article/2006/may/mobupdate2/index.aspx
http://www.volvooceanrace.com/racedatacentre/positionmaps/index.aspx?item=3