fbpx

Kamp og Røssberg fortæller fra Valencia

Inkluder i Newsletter: Ja

James Spithill fra Prada udmanøvrerede Alinghi i en start. Foto: Luna Rossa

            Italienske Prada er i top med deres nye båd, ITA 86. Holdet har 8 sejre og skal i morgen møde de store hold BMW Oracle med 7 sejre og Team New Zealand med 8 sejre.<br />


"Vi skal vinde i morgen over dem for at vinde samlet," siger Christian Kamp fra AC-basen i Valencia.

Han er glad. For nu har han været med i en officiel dyst i sejladsen mod Team Shosholoza.

"Det var mit første AC-ræs. Vi vandt, så jeg er ubesejret i America's Cup," griner Christian Kamp.

"Det var en tæt sejlads, Shosholoza har god fart i båden. Og vinden var let og springende hernede så det var svært mod dem. Men det var sjovt at sejle med på Prada, for alle på holdet var virkelig klar. Alle var på 100 procent, og der var ikke nerver på. Jeg tror vi slog sydafrikanerne med 45 sekunder. Men de er blevet bedre efter de har fået erfarne folk med," siger trimmeren.

Christian Kamp, der har Henrik Søderlund som kollega, har de andre dage været på vejrbåd. Når sejladserne er slut har Kamp også analyseret data omkring modstanderne. Og han kan da også fortælle Bådmagasinet, hvilke af holdene, som ikke har nye både.

Det drejer sig om Banks båd, der kun har to sejre, Mascalzone Latino med Gram-Hansen (to sejre), +39 Challenge med Westergaard, Areva Challenge, Team China og Alinghi.

Hvordan går det med jeres fart på Prada?

"Den er ved at være der, men det ER svært at sige noget præcist i de lette vindforhold vi har for tiden. Men vi var bedre end Alinghi. Og James (Spithill, red.) lavede en klart bedre start end Alinghi. Vi holdte faktisk Alinghi ude fra linien. Ved topmærket var vi 15-20 sekunder foran," siger Christian Kamp.


Desafio Espaniol med Karol Jablonski som rorsmand, tabte i dag til Team New Zealand, th. Foto: AC

            <br />

Røssberg: Det går ok
Vi taler også med Mikkel Røssberg. Klokken er 20.05 mandag aften og trimmeren fra det spanske Desafio Espaniol går stadig på basen og arbejder. I dag vandt holdet over Bank og hans tyske hold, men Desafio tabte senere til Team New Zealand med 52 sekunder.

Holdet har nu fem sejre. I morgen skal spanierne møde BMW Oracle og Victory Challenge. Sidstnævnte svenske hold har en sejr mere.

"Vi skal slå Victory for at vinde over dem. Så enkelt kan det siges," siger Røssberg, der er fast mand på holdet, mens Jesper Radich sidder på bænken, som B-skipper.

Mikkel, hvordan går det ellers dernede?

"Det går ok, vi havde et par uheldige sejladser mod Shosholoza og Areva i den lette springende vind, som vi ellers har et overskud i mod.

Og vi slog Prada overbevisende, selvom vi fik en straf mod dem i en klassisk læ-luv situation. Men selvom vi havde en straf kom vi op og slog dem alligevel. Det var ret positivt. Og Prada har en ny båd, som vi," siger Røssberg.

Foreløbig stilling, Act 10
1 SUI 75, 8 sejre
1 NZL 84 8
1 ITA 86 8
4 USA 87 7
5 SWE 63 6
6 ESP 65 5
7 RSA 83 3
7 ITA 77 3
9 FRA 60 2
10 GER 72 2
11 ITA 59 1
12 CHN 79 0


Christian Kamp, trimmer på Prada - fik debut i Louis Vuitton Cup mod Shosholoza. "Vi vandt så jeg er ubesejret i America's Cup," siger Kamp mandag aften.

             <br />


<LINK:2343:Læs om Luna Rossa Challenge - Prada>

<LINK:2344:Læs om Desafio Espaniol - og se webcam>

<LINK:2345:Program i Act 10 og 11>





www.americascup.com/en/act10/index.php?idIndex=1135&idContent=7801
www.lunarossachallenge.com
www.desafioespanol2007.com/#
www.americascup.com/en/act10/program/program.php
www.americascup.com










★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *