fbpx

Rønholdt og Møller står af Tornado'en


Peder Rønholdt og Mads Møller stopper deres olympiske satsning i Tornado'en. Foto: Dansk Sejlunion/ Per Heegaaard

      Det er en tung beslutning, som sejlerne Peder Rønholt og Mads Møller har måttet tage. På trods af et pænt stort budget for deltagelse i Sejlerlandsholdets aktiviteter, rækker økonomien ikke til at kompensere for de mange fridage sejlerne må tage, hvis de vil træne og kapsejle på internationalt højeste niveau. <br />


Der mangler ganske enkelt stadig et stort sekscifret beløb for at få satsningen til at løbe rundt.

"Vi har valgt at prioritere job og uddannelse højere, da vi ikke kan forsvare overfor os selv, Sejlerlandsholdet, sponsorerne Hempel og Elsam, samt Team Danmark, at forsøge at køre en satsning igennem for et halvt budget. Dertil er vore ambitioner også for høje," siger Peder Rønholt.

"Det var en svær beslutning, men vi føler samtidig, at det er den rigtige beslutning. Også fordi de andre sejlere på Sejlerlandsholdet i denne situation kan få større udbytte af det tilskud, vi ellers var tiltænkt i år," supplerer Mads Møller.

Peder og Mads vil ikke helt slippe kontakten med Sejlerlandsholdet. De to kompetente sejlere har tilbudt at Sejlerlandsholdet stadig kan trække på deres store viden og erfaring. Det er et tilbud, som får en varm modtagelse af Sejlerlandsholdet.

"Peder og Mads har mange års værdifulde erfaringer, og hver har en deltagelse ved OL i bagagen. Jeg er rigtig glad for at kunne trække på deres kunnen og viden, således at intet går tabt, men i stedet kommer til at indgå i vort fremtidige fundament for Sejlerlandsholdet", udtaler elitechef Michael Staal.

Fakta om Peder og Mads

 • Peder Rønholt deltog ved OL 2000 i Sydney i Laser, hvor han blev nr. 13.
 • Mads Møller sejlede sammen med Kristian Kjærgaard i 2004 i Athen i 470-jollen, hvor det blev til en 25. plads.
 • Peder og Mads imponerede de etablerede Tornado-sejlere ved VM sidste år, da de i deres første store mesterskab sammen tog en fornem 13. plads.      <REFERENCE:4462:Rønholt og Møller nummer tre i Tyskland><br />

  <REFERENCE:4659:Rønholt/Møller nummer fem i Travemünde>