fbpx

Gram-Hansen: Min første gang

Inkluder i Newsletter: Ja

Gram-Hansen har et kæmpe pres på sine skuldre, når han går i entry med Rasmus Køstner som taktiker. Foto: Mascalzone

            Jes Gram-Hansen er fremover rorsmand på ITA 77 i Louis Vuitton Cup. Han kalder det selv et meget vigtigt skridt i sin karriere.<br />


Skolelæreren Jes Gram-Hansen født i Århus 26. september 1971. I 1983 kom han lidt sent i gang med Opti-sejlads. Men siden er det blevet til triumfer i matchrace, herunder som taktiker for Russell Coutts.

Og nu står han som rorsmand på en America's Cup-båd. Se også artikel i Bådmagasinet på gaden, hvor fotojournalist Mick Anderson er med Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner på vandet.

Jes skal styre den italienske Mascalzone-båd i starterne, hvor Rasmus Køstner skal være taktiker, også kun i starten. Og det er første gang under en officiel konkurrence i de 24 meter lange IACC-både, at de to danskere skal være med i America's Cup.

Jes Gram-Hansen, hvad betyder matchrace for dig?

"En masse sjov og action og en masse hårdt arbejde."

Hvad har fanget dig indtil nu ved America's Cup?

"At sejle America's Cup er en af de største udfordringer du kan gøre i sejlads. Det som virkelig fanger mig er det høje niveau i konkurrencen."

Kan du fortælle om dine følelser omkring disse store både?

"Min føling for de store både bliver bedre og bedre. Jeg kan li dem. De er sjove, tricky og man behøver en del træning for at sejle i dem. Vi bruger en del tid på vandet nu, hvor vi sejler mod andre hold. Og fra dag til dag kan jeg mærke en fremgang. Det er jeg glad for. Samtidig får jeg en del hjælp fra Rasmus (Køstner, red.) i prestarten. Jeg tror at fra nu af vil vi forbedre os indtil Louis Vuitton Cup starter næste år. Jeg har en god følelse af hvad vi kan gøre det næste års tid."

Hvordan er vejen til at blive rorsmand i America's Cup?

"Det er et hårdt spørgsmål, fordi der er mange veje. Du kan gå via en olympisk kampagne, matchrace touren, som jeg har gjort det. Jeg har arbejdet i mange år for at nå det her mål. Men en ting er sikkert: du skal arbejde hårdt og bruge meget tid på at nå det. Samtidig skal man øve en del matchrace for du har en mulighed i America's Cup."


Jes Gram-Hansen, th., med rockstjernen i kapsejlads, Russell Coutts. De to sejler sammen på forskellige både.

            <br />

<LINK:2320:America's Cup>





www.americascup.com










Havne

Havnefoged søges i Sydsjælland

★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *