fbpx

Thomas Laursen sikker i Kastrup


Laursen vandt som forventet af en landsholds-sejler på hjemmebane. Godt var, at han slog sin elitechef Staal.. Foto: Per Heegaard

      Dansk Finnjolleklub informerer:<br />


Den traditionsrige Polyester Cup, startede årets stævnesæsonen. Vejrguderne havde begunstiget de 18 fremmødte finnjolle-sejlere med perfekt vind.

Stævnet var oprindeligt tænkt som et stævne hvor både med klassisk udstyr, fik mulighed for at dyste om speciel priser. Til årets væddeløb var dog udelukkende vingemaster og ”hårde sejl”.

Alle sejladser blev afviklet på en op/ned bane, ganske tæt på land. Lørdag startede med meget let vind fra de fleste retninger, sejladsen blev dog startet og gennemført med Thomas Larsen som rimelig sikker vinder.

Straks efter denne letvinds-sejlads blev der forsøgt startet en sejlads hvor vinden gik kompasset rundt, i en så forvirrende grad, at der i flere både var tvivl om hvilken side sejlet skulle føres. Slutteligt blev sejladsen opgivet.

Kort herefter slog den lovede østenvind igennem og tre perfekte sejladser blev afviklet i 6 – 7 m/s. Der blev sejlet tæt hele banen rundt, og flere spændende situationer opstod når de forskellige hjørner skulle rundes af feltet.

Øl fra Kastrup Sejlklub
Efter sejladserne bød Kastrup Sejlklub på molevand/øl med tilhørende varm mad, en perfekt afslutning på en suveræn dag på vandet.

Styrkemæssigt kunne dagen gøres op med Thomas Laursen suveræn vandt første dagen, med en serie bestående af 1, 2, 1, 1! Herefter fulgte en intens kamp om de følgende pladser, mellem Jørgen Lindhartsen, Lars Hall & Staal.

Søndag morgen blev sejlerne mødet af en høj blå himmel og 5 – 7 m/s fra øst, endnu en perfekt dag lå klar til at blive indtaget.

Baneledelsen havde besluttet at flytte lidt rundt på mærkerne, således at første opkryds blev lidt længere. Intentionen var at feltet skulle spredes ud, således at de kaotiske rundinger blev undgået.

På trods af dette initiativ var det endnu engang et samlet felt som sejlede rundt på banen. Via konsekvent baneledelse og med et minimum af pauser blev der afviklet 4 sejladser indenfor den aftalte tid.

Kampen i toppen var nu intensiveret, da specielt Lars Hall lynede med to første pladser i de afsluttende fire sejladser. Samlet var det dog Thomas Laursen som kunne trække sig ud af årets første stævne i den hjemlige VM & EM udtagelsesserie som vinder med en fornem serie på 1,2,1,1,1,3,1,3.


Verdens beste jollesejler Ben Ainslie kunne ikke være med i Kastrup, da klubben ikke kunne betale 50.000 euro i Show-Up Money:-)

      <br />

Elitechef Staal med fremme
En suveræn serie specielt med tanke på at der på de efterfølgende placeringer fuldt så rutinerede finnjolle sejlere som Jørgen Lindhartsen med en stabil serie og Lars Hall & Michael Staal ligeledes med en flot serie.

Efter sejladserne og de tumultagtige scener ved slæbestedet, bød Kastrup sejlklub på endnu en molevand/Øl og hertil blev der serveret lune frikadeller og kold kartoffelsalat!

Næste stævne afvikles den 20. & 21. maj 2006, hvor Dragør Sejlklub vil være vært.

Kastrup, 18 joller, otte sejladser, EM/VM-udtagelse
1 Thomas Lauersen, VSK, 10 point
2 Jørgen Lindhartsen, HVIDOVRE, 16 point
3 Lars Hall, KDY, 17 point
4 Michael Staal, DRAGØR
5 Kenneth Bøggild, SKB
6 Oluf Lundqvist,MALMØ
7 Gunter Arndt, Solrød
8 Michael Bæk, DRAGØR
9 Thomas Ørum Steenberg, KDY
10 Jesper Pedersen, SOLRØD
11 Henrik Thomsen, DRAGØR
12 Søren Oster Hansen,DRAGØR
13 Kim Siestø, DRAGØR
14 Thorsten Schacht, DRAGØR
15 Flemming Jensen, DRAGØR
16 Svend V. Andersen, KDY
17 Richard Berg-Larsen, DRAGØR
18 Søren Svare, NSK