fbpx

505-jolle træningslejr med Finn Beton


Finn Beton var træner ved årets forårstræningslejr for 505-joller. Fotos: Per Heegaard

      505-jollerne afholdt den årlige forårstræningslejr i Hellerup i den forgangne weekend med deltagelse at 11 joller, heraf to fra Sverige. <br />


”Vi havde hyret den efterhånden legendariske Finn 'Beton' til at lede træningen, og i mine øjne levede han fuldt ud op til sit rygte”, fortæller Jan Saugmann.

Weekenden var præget af forrygende sommervejr – bare for lidt vind. Både lørdag og søndag var der mellem nul og fem m/sek. i Hellerup. Det gav fin træning, med det havde nok været sjovere med lidt mere vind.

At holde sit spor
Temaet for lørdagens sejladser var primært ”at holde sit spor”, samt sekundært at lave lidt ”starttræning”.

Finn lagde med vilje nogle meget skæve baner, som næsten udelukkende gav styrbordssejlads op til topmærket, for at tvinge bådene til at finde frie spor, og forsøge at holde dem. Når nogle joller kom for langt frem i forhold til feltet, blev de tildelt en 360 graders straf, for at holde sammen på feltet.

Da vi kom på land blev der holdt debriefing, hvor der blev gennemgået videoklip fra dagens sejladser. Situationer blev diskuteret og trimdetaljer blev analyseret. Alt sammen meget givtigt, da man jo kun sjældent har mulighed for detaljeret at iagttage sig selv og andre. På videooptagelserne kunne vi se os selv - oven i købet med Finns skarpe iagttagelser, som baggrundsmusik.

Bådhåndtering
Temaet for søndagens sejladser var manøvrer. Finn ville lave nogle op/ned baner, og sejle rundt og filme vendinger, bomninger og mærkerundinger, så vi igen kunne gennemgå disse optagelser efterfølgende.

Igen meget givtigt at se sine manøvrer udefra, og jeg er sikker på at der er nogen der har noget at fokusere på, under kommende træningsture.

Alt i alt en forrygende weekend, og endnu engang tak til Finn for hans kyndige råd.


Træningen foregik på en op/ned bane ud for Hellerup.

      <br />Ved debriefingen blev der gennemgået videoclip fra dagens sejladser - man lærer meget af at se video af sig selv.

      <br><br><div class='old_comments'>
      <div class='old_comments_data_user'>2009-06-28 10:24:23 af ovezmniamk </div><br>JtCo0u trcrlxhbssmv, [url=http://oiceueuurius.com/]oiceueuurius[/url], [link=http://rdjubgukgqfx.com/]rdjubgukgqfx[/link], http://vvkfornpmqsp.com/<hr /></div>