fbpx

De unge fra Århus Sejlklub varmer op

Inkluder i Newsletter: Ja

Man lære ikke alt under en kapsejlads, siger Søren Winter Hansen fra Århus Sejlklub. Her Zoom 8-jolller på vej ud i Århus Bugten.

            "Målet for træningssamlingen var at få en god sæsonstart, hvor vi kom godt i gang igen med at sejle og fik lejlighed til at møde kammeraterne fra de andre klubber igen," siger Søren Winther Hansen fra Århus Sejlklub.  <br />


Temaet for de 40 unge sejlere til træningssamlingen var sejlteknik for begyndere og trim til de øvede.

Søren Winter Hansen:
"Træningslejre er en del af Århus Sejlklubs strategi for at få udviklet en stor og velfungerende optimistafdeling til også at være en jolleafdeling. Det er fint og sjovt at sejle kapsejlads, men her får de unge ikke nogen forklaring på, hvorfor de andre sejler hurtigere og bedre."

På en træningslejr kan du få hjælp af en træner og få en forklaring undervejs. Og så er det ikke alle, der er lige konkurrencemindet. Den type børn og unge har mere udbytte af og er gladere for en lejr end til et stævne, mener Søren Winter Hansen.

Sejlere væltede
Lørdag var med klar og kold forårsluft og optræk til byger. Vinden fra nordøst vekslede mellem to og otte m/sek. I bygerne var det i overkanten for de ny, specielt i 405’erne, der måtte i vandet efter kæntringer.

"Selv de mest erfarne kunne ikke huske, hvornår de sidst havde trimmet om på bomudhalet under en kapsejlads. Så der er stadig et potentiale for at forbedre præstationerne," siger Søren Winter Hansen.

Paradesejlads til standerhejsning
Om lørdagen lavede sejlerne en lænsestart midt på dagen, hvor alle joller lavede paradesejlads ind til sejlklubbens standerhejsning.

Lørdagen blev sluttet af med korte op-ned baner, hvor sejlerne i alle jollerklasser blev startet tre og tre for at afprøve trim og fart.

Søndag var mere råkold og uden sol.
"Vinden var præcis så meget svagere, at alle kunne sejle og der blev trænet harestarter, farttræning, trim og sommerfuglebane inde vi sluttede med to korte kapsejladser på trapezbane," siger Søren Winter Hansen.


Trim og fart er vigtigt at træne, hvis man vil frem på banen.

            <br />

Syv 405'ere deltog i Århus i weekenden. En bådtype Sejlunionen nu sælger ud af.

            <br />









Seneste nyheder





Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *