fbpx

Derfor sagde Høgh nej til America's Cup

Inkluder i Newsletter: Ja
Der er ikke mange penge at leve for i OL-sejlads. Er du ikke fristet af en plads på America’s Cup-holdet +39 Challenge. De vil helst have Finnjolle-sejlere med?

”Det har jeg sagt nej til. Jeg har fået tilbudet en to-tre gange”

Hvorfor sagde du nej?

”Jeg skulle være grinder i første omgang, det var en dårlig idé. Og da de spurgte igen om en mere interssant position til mig, havde holdet ikke fået løn i fire måneder. Septemberlønnen kom først 1. april. Det er måske også interessant at pengene fra +39 Challenge kommer fra Sicilien," griner 24-årige Jonas.

Har du planer om en profkarriere i sejlsport?

"Det vil da være helt interessant at leve af at sejle, men ikke for enhver pris, det er vigtigt at få en uddannelse. Det kan meget vel tænkes at jeg vil sejle America's Cup senere, forhåbentlig er mine resultater så gode en dag, så jeg får en god position på et hold.”

Hvordan går det med sejlmagerkarrieren i England?

”Den er på standby. Jeg har ikke tid til det i øjeblikket jeg skriver hovedopgave på cand.merc.emf. Men jeg lærte hvordan et Finnjolle-sejl fungerer og om mastekurver. Jeg lærte at sy mine egne Finnjolle-sejl."

I får nu jeres fysiske træning intensiveret med idrætsfysiolog Jens Bojsen-Møller. Hvad skal du lave om i træningen?

”Meget lidt, men min form dalede efter OL. Jeg føler ikke min form er et problem. Jeg kan pumpe lige så hårdt på læns, som jeg skal.”
Jonas vejer 104 kilo og er 1,88 meter høj.

Hvad er planerne i år?

"Jeg skal skrive min hovedopgave færdig når jeg kommer hjem fra Hyeres. Det tager tre uger på fuld tid. Så gælder det SPA i Holland og måske Kielerugen senere. VM skal vi sejle i Split i juli. Og til august tager jeg en måned til Kina og træner," siger Jonas.

Jonas Høgh-Christensen er tilfreds med sin fysiske form.