fbpx

7-0 til Dorte O. Jensen & Co.

Inkluder i Newsletter: Ja

Dorte O. Jensen & Co. in action. Frem til VM skal boathandlingen finjusteres. Foto: Per Heegaard

            Ved weekendens kvalifikationsstævne i Skovshoved var Dorte O. Jensen og hendes besætning Deres modstandere overlegen. Camilla Ulrikkeholm og Susanne Ward vandt ikke én eneste sejlads over Dorte O. Jensen og hendes besætning.<br />


Lørdag blev der i god vind og høj solskin sejlet Round Robin. Allerede efter lørdagens sejladser stod det klart at Dorte O. Jensen ville vinde stævnet. Dorte O. vandt lørdag seks ud af seks sejladser.

Søndag var der svag vind og der blev kun gennemført én sejlads. Mere var heller ikke nødvendigt.

Dorte O. Jensen og hendes besætning havde vundet samtlige syv sejladser de havde sejlet.

Ved den efterfølgende præmieoverrækkelse var der store smil på hele linen hos Dorte O. Jensens seks mand store besætning, der nu kan se frem til at komme med til VM på et wild card.

Dorte O. Jensen viste stort format ved udtagelsesstævnet, men først til VM møder hun top 10 fra ISAF's verdensrangliste.


Dorte O. Jensen og besætning vandt udtagelsesstævnet 7-0. Foto: Per Heegaard

            <br />


Hvordan vurderer du Jeres podiechancer til VM?
”Det er meget svært at sige. Jeg har ikke nogen fornemmele for, hvor vi ligger henne i forhold til de andre på ranglisten. Det er jo også meget lang tid siden jeg sidst har sejlet imod Ninna Bræstrup og Lotte Pedersen så det er svært at sige noget”, fortæller en beskeden Dorte O.

Hvordan vil i træne frem til VM?
”Det er jo begrænset, hvor meget tid der er til træning, når vi også har et fuldtidsarbejde vi skal passe ved siden af. Vi træner jo slet ikke lige så meget op til OL i Athen”, fortæller Dorte O. Jensen efter præmieoverrækkelsen.

”Vi har fået lov til at låne DS 37’erne i Oure. Så kan vi invitere Nina Bræstrup og Lotte M. Pedersen derned for at træne sammen med os. Der ud over har min gamle træningsmakker fra Athen, Sally Barkow også kontaktet mig med henblik på træning op til VM. Hun vil meget gerne til Danmark og træne i DS 37’eren”, fortsætter Dorte O.

Hvad betyder det for Jeres podiechancer at i er vant til at sejle i DS 37’eren?
”I forhold til europæerne betyder det ikke så meget. De kender DS 37’eren ganske godt. Der imod har amerikanerne ikke sejlet ret meget i DS 37. Én af de ting, som ofte overrasker amerikanerne er, hvor højt spilerstagen sidder på masten og det kræver altså et par ret høje piger på fordækket og god råstyke”.

Hvad er jeres svagheder?
”Jeg vil ikke sige at vi har nogen dedicerede svagheder, men vi er jo en forholdsvis ny besætning så vi skal have finpudset koordinationen og vores boathandling. Vi skal trænes i de pressede situationer, hvor alting skal gå lige lidt hurtigere og vi skal blive bedre til at se frem i sejladsen”. fortæller Helle Jesperen, Dorte O. Jensen’s gast fra OL-Ynglingen.

På det sidste har du mest sejlet matchrace med mandlige besætninger. Hvordan er det at sejle med piger?
Forskellen ligger i at vi mangler råstyrke ombord og det betyder at genoa’en for eksempel kommer lige lidt langsommere hjem når vi går over stag. Når jeg sejler med drengene så er vi fem ombord, hvor imod når jeg sejler med pigerne så er vi seks ombord – det giver mulighed for at have to på fordækket.

Nina Bræstrup
Ud over Dorte O. Jensen har Danmark yderligere to skippere med til VM.

Nina Bræstrup ligger nummer fire på verdensranglisten. I år går hun efter guldet. "Jeg synes det er sjovere at sætte sig nogle store mål og så gå efter dem", fortæller Nina Bræstrup med et stort smil ved pressekonferencen. Nina Bræstrup er gravid og i femte måned, men det er ingen hindring for at sejle VM.


Nina Bræstrup og besætning klar til VM. Foto: Per Heegaard

            <br />


Lotte M. Pedersen går efter en topplacering
Lotte Meldgaard Pedersen, der ligger nummer seks på verdensranglisten, fortæller om planerne for VM. "Vi har set meget frem til dette verdensmesterskab og målet er en topplacering".

En bet er det dog at Lotte Meldgaard Pedersen har måtte holde en mindre ufrivillg pause fra match race, fordi hendes menisk hoppede ud på en skiferie. "Det er ikke optimalt, men modet er højt og ambitionerne fejler ikke noget" fortsætter Lotte.


Lotte Meldgaard Pedersen og besætning. Foto: Per Heegaard

            <br />


Alle sejl er sat til årets første store begivenhed
KDY og Royal Match Race Center i Skovshoved har sat alle sejl for at VM skal blive en god oplevelse for sejlerne, sponsorerne og tilskuerne. Og det mærkes - alt virker meget professionelt.

”I kan lige så godt lære det først som sidst. Stævnet hedder ISAF 2006 Womens Match Racing World Championship, og ikke bare VM i matchrace for kvinder” indleder pressechef, Flemming Vitus ved pressemødet i Skovshoved.

De 12 skippere fra hele verden indtager Skovshoved 24. maj, hvor der er træning og officiel indvejning.

Herefter går det løs i fire dage med indledende sejladser, kvart- og semifinaler.












World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk bræt ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...





Udvalgte artikler *