fbpx

ABN AMRO ONE forøger forspringet

Inkluder i Newsletter: Ja

ABN AMRO ONE i Passatvindene. Endelig er der luft igen. Fotos: Volvooceanrace.com

            Volvo Ocean Race feltet er fri af Kalmebæltet og nyder godt af de konstante lavtgående nordøstlige Passatvindene der strømmer mod ækvator. VO70’erne sejler 80-110 grader til vinden og vil de næste 3-4 dage kunne holde en konstant fart på 15-20 knob. <br />


ABN AMRO ONE har øget distancen til feltet og ligger nu 37 sømil foran movistar. Brasil 1 ligger på en tredjeplads 86 sømil efter. Bare én sømil efter Brasil 1 ligger Pirates of the Caribbean.

Der er ikke meget lydisolering i VO70’erne og normalt er der en frygtelig larm under dæk. Det har der imidlertid ikke været den sidste uges tid, hvor der kun har været en let vind.

Vinden er vendt tilbage. ”Med de 17 knobs luft vi har nu lyder det som der er en storm udenfor – alle de velkendte lyde under dæk begynder at dukke op igen. Det er dejligt for det betyder at vi nærmer os mållinien i Baltimore ... og vores familier!”, fortæller Bouwe Bekking fra movistar.

Besøg af Kong Neptun
Ved ækvator var der besøg af Kong Neptun på movistar og Pirates of the Caribbean. Trods kapsejlads blev ritualerne udført efter alle de klassiske regler.


Besøg af Kong Neptun på movistar.

            <br />

Besøg af Kong Neptun på Pirates of the Caribbean.

            <br />


Vidste du at: Passatvindene
Globalt set er Passatvindene konstante. Jorden bliver opvarmet mest ved ækvator og derfor stiger luften til vejrs. I troposfæren bliver luften afkølet og synker derfor igen ned mod Jordens overflade. Det sker omkring den 30. breddegrad, hvor der derfor normalt altid vil være højtryk.

Luften fordeler sig herfra igen mod nord og syd. De nordgående vinde kaldes Vestenvinde og de sydgående kaldes for Passatvinde. Da Jorden roterer bevæger Passatvindene sig ikke direkte mod ækvator, men får en vestlig drejning. Det er altså i disse sydgående Passatvinde at VOR feltet nu befinder sig.


De globale vinde. Klik på billedet for at se det større. Illustration: DMI

            <br />











Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...

Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk

Kapsejlads

Anne-Marie Rindom skadet - misser Hyéres!

★ Artikel

★ Ruffet måtte af og på igen

Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL





Udvalgte artikler *