fbpx

Alberte Holm igen på den grønne gren

Inkluder i Newsletter: Ja

Alberte Holm Lindberg røg af A-landsholdet efter VM i Brasilien i Laser-Radial i december. I dag sikres hun af lokale kræfter.

            Selvom der er lang tid til det er år 2008, er det bestemt nu der skal trænes, hvis man vil kvalificere sig til en plads til de Olympiske Lege i Kina i 2008.<br />


Og det er netop hvad den kun 18-årige, talentfulde sejlerpige Alberte Holm Lindberg fra Aabenraa har valgt at gøre, for hun er fast besluttet på, at hun skal til Kina og forsvare de danske farver når de imponerende lege afvikles i Laser Radial-klassen.

Trods Alberte Holm Lindberg’s unge alder er hun ikke et ukendt navn, hverken på havnen i Aabenraa, eller i sejlerkredse.

Allerede i 2003 fik Alberte en bronzemedalje ved Dansk Mesterskab i Europa jollen for ungdom, og året efter blev det til en guldmedalje ved de samme mesterskaber.

Samme år blev hun nr. 6 ved VM i Laser Radial klassen i Polen, og i 2005 blev det til 6 flotte placeringer, heriblandt en 7. plads ved EM for ungdom i Kroatien, en 5. plads ved VM for ungdom i Syd Korea, en sølvmedalje ved Dansk Mesterskab i Laser Radial for seniorer, og endelig en guldmedalje ved Dansk Mesterskab for ungdom.

Kohberg står ved sønderjyske rødder
Med Kohberg Brød som en hovedsponsor, har i alt tre kendte virksomheder nu meldt sig som sponsorer for Albertes videre sejlads.

”Hos Kohberg står vi fast ved vore sønderjyske rødder, og ved de værdier som vi lægger vægt på i vor dagligdag. Det er ydmyg, troværdig, uformel, hurtig, handlekraftig, bevidst, kompetent og kvalitativ, og det er værdier vi har til fælles med den unge Alberte.

Det er en af årsagerne til, at vi gerne vil gøre vort til, at dette unge talent kan udvikle sig yderligere”, siger international markedschef, Michael Rydder, fra Kohberg Brød A/S.


Alberte Holm Lindberg er hos borgmesteren i Sønderjylland til hæder.

            <br />

”I 1864 var Aabenraa Sønderjyllands førende søfartsby, og endnu i 1870 sejlede aabenraaskibe med sejl til Kina. Derfor er vi meget stolte over, at vi her i Sønderjylland, endda fra Aabenraaa har et sejlertalent, der har mulighed for at kvalificere sig til netop disse lege.

Det er nu Alberte skal have mulighederne, og det er i 2008 vi gerne vil se, at Alberte forsvarer de danske farver i Kina og når helt frem til medaljerækken, og viser, at en sejler fra Aabenraa stadig kan klare de fremmede have ved Kinas kyster” udtaler Preben Fogtmann.

Med sponsorerne Carl Bro as, CTT A/S og hovedsponsor Kohberg er en stor del af det økonomiske grundlag for Albertes videre vej mod OL sikret.

Følger Team Danmark-ordning
Til daglig følger Alberte en Team Danmark ordning, hvilket betyder, at hun tager en 4-årig matematisk studentereksamen parallelt med det hårde træningsarbejde frem til OL i 2008.

”Det giver ikke mulighed for at have bibeskæftigelse, og derfor er det økonomiske pust i sejlet fra de tre sponsorer ikke alene et meget velkomment sponsorat, men en direkte betingelse for, at der kan trænes professionelt”, siger Alberte.


Sidste år sejlede Alberte på A-landsholdet. Det gør hun ikke længere. Bådmagasinet sejlede Presse Cup med den unge dame i efteråret. Hun er både dygtig og har temperament. Foto: Per Heegaard

            <br />







Seneste nyheder





Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...

Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk

Kapsejlads

Anne-Marie Rindom skadet - misser Hyéres!





Udvalgte artikler *