fbpx

Klassetjek – Albin Express

Inkluder i Newsletter: Ja

Albin Express, Den 628 på kryds ved Bådmagasinet Cup 2005.

            Albin Express blev produceret fra 1979-1982. Båden er primært solgt til det Skandinaviske marked. Der er produceret 1100 eksemplarer, hvoraf hovedparten sejler i Sverige. <br />


Faktisk er Albin Express vort broderlands største klasse, men flere og flere rykker mod Danmark, hvor klassen er på vej op.

Klassen er ikke stor i Danmark. 80 både har målerbrev og kun 12 af disse deltog i klassemesterskabet 2005, men deltagerantallet er stigende. Ved de svenske mesterskaber var der sidste år 96 både til start.

Klassen værd at nævne, idet Express klub Danmark er en af de klubber der har fået øjnene op for, hvor meget en aktiv klasse betyder for populariteten af bådtypen. I klubben vægtes hygge og konkurrence lige.

Sidste års klassemesterskab blev afholdt i Nyborg. Bådmagasinet var til stede og kan berette om god kapsejlads ånd, hvor der rundhåndet blev udvekslet teknik og trim før, under og efter sejladserne.

Express sejlerne gør sig umage for at hjælpe nye sejlere i klassen i gang, og generelt gør man en stor indsats for at udveksle tips til fælles bedste.

Hvert år arrangerer Express Klub Danmark klassemesterskab. Sidste års klassemester blev den erfarne Express sejler, Klaus Jensen fra Snekken.

Resultatet fra Klassemesterskab 2005:
1 Rødhætte, Klaus Jensen, Snekken
2 Exceed, Matti Lintunen, Sundkrogshavnen
3 Chip, Ebbe Evers, Nyborg


Klassemester 2005, Klaus Jensen, Skipper på Rødhætte.

            <br />
            <br />

Stramme klassereger og lav anskaffelsespris
Klassen har stramme klasseregler for at holde bådene ens og prisniveauet nede. Filosofien er at det skal være besætningen der er afgørende for, hvordan en båd klarer sig.

Der har flere gange været taget initiativ til at få genoptaget produktionen af Expressen, men som sædvanlig i den slags projekter sætter økonomien en stopper.

Albin Expressen er et godt bud, hvis man ønsker at sejle kapsejlads i et fornuftigt prisleje. En brugt Albin Express der er fuldt kapsejladsklar med nyere sejl kan erhverves for 100.000-120.000 kr. Især i Sverige er udbudet af brugte Expresser stort.

Fakta om Albin Express:
LOA: 7,77 m
Bredde: 2,49 m
Dybgang: 1,45 m
Ballast: 800 kg
Deplacement: 1800 kg
Storsejl & fok: 32,5 m2
Spiler: 45 m2
LYS: 1,11
DH 2004/TA: 673,2



            <br />

Albin Express for spiler ved Bådmagasinet Cup 2005

            <br />




            <LINK:2193:www.albin-express.dk><br />




www.albin-express.dk










★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *