fbpx

19 knob i bare 7 m/sek


A-Cat's på Øresund ud for Skovshoved. Foto: Flemming Gernyx

      Søndag blev der sejlet stærkt på Øresund. I strålende solskin og mellemluft blev Øresunds to nye A-Cat’s sat i vandet. Farten er ganske imponerende. 19 knob på halvvind, 11.5 knob på kryds og 15.5 knob på læns. <br />


Scenen er sat i Skovshoved, hvor Thomas Paasch, Europamester i Hobie-Cat 14 i 2004 og 2005, og Lars Stenfeldt Hansen, luftede deres nye A-Cat katemaraner.

”Jeg har ikke stået i trapez siden 1992, hvor jeg dengang havde en Hobie 17. Jeg skulle lige finde rytmen igen i vendingerne med skødet,trapez bøjlen, arme og ben. Det er en utrolig oplevelse at sejle A- Cat, fordi den har et fantastisk fartpotentiale i den lette luft”, fortæller Lars Stenfeldt Hansen.

Accelerationen er hurtigt, og når den kommer op i fart er den fantastisk let at styre. Den er i perfekt balance, både på kryds og læns, hvor den skal sejles og styres efter "Wild thing” princippet – det vil sige på et skrog.

A-Cat katemaranen er bygget i ren kulfiber. Med en samlet vægt på bare 75 kg og 14 kvadratmeter sejl går den som en raket gennem vandet. Sejlegenskaberne gør den til en ren fornøjelse at styre.

”Hvis du har brug for et nyt kick på vandet, så køb en A-Cat, og kom ud og race sammen med vi andre, slutter Lars Stenfeldt Hansen fra Skovshoved.      <LINK:2189:www.a-cat.dk><a href="http://www.a-cat.dk" target="_blank" >www.a-cat.dk</a><br><br><br>