fbpx

Havne lukker & Uffe Ellemann er muslim

Inkluder i Newsletter: Ja

Pirates of the Caribbean med deres nye hemmelige våben.

            På Volvooceanrace's hjemmeside kunne man læse om Pirates of the Caribbean, der tester en ny ultra svingbar køl. Et militær fly tog et billedet af VO70'eren under en testsejlads. <LINK:2185:www.volvooceanrace.com> <br />


I Mariager er den stigende gennemsnitsalderen blandt medlemmerne blevet så stort et problem, at man nu har investeret i en mini-ubåd, der kan bruges ved de ellers besværlige årlige eftersyn af pælene i lystbådehavnen.

Her på Bådmagasinet kunne vi fortælle at lystbådehavnene risikerer at blive lukket på gund af risikoen for fugleinfluenza - det er selvfølgelig en and ;-)

Alligevel er der grund til at udvise sund fornuft. DIF har talt med Sundhedsstyrelsen, som henviser til forholdsreglerne vedrørende risikoniveau et, om sporadisk kontakt med fugle eller deres efterladenskaber, i pjecen om fugleinfluenza fra Sundhedsstyrelsen.

Sundhedsstyrelsen giver følgende forholdsregler til sejlere:

• Rør ikke ved syge eller døde fugle
• Undgå direkte berøring med fugles efterladenskaber
• Undgå at berøre sig selv (typisk i næsen eller øjnene) eller andre med forurenede hænder
• Hvis man har fjernet død fugl vaskes hænderne efterfølgende grundigt med vand og sæbe. (evt. kan bruges håndsprit (70 % - 85 %), hvis ikke der er håndvaskefaciliteter i nærheden).
• Grundig håndvask gælder også, hvis man uforvarende har rørt ved en syg eller død fugl eller fugles efterladenskaber
• Vask i øvrigt hænder grundigt og hyppigt med sæbe, fx efter rotur/sejltur og før spisning
• Rengør forurenet fodtøj, fx fodtøj som har trådt i fugleefterladenskaber
• Vask evt. forurenet tøj med sæbe ved temperaturer, der anbefales for pågældende slags tøj og med sæbemængde svarende til vandets hårdhedsgrad

Yderligere bør klubber overveje særlig grundig rengøring af både efter sejlads. Eksempelvis både, som efter sejlads bæres på land/indendørs, hvor andre kan berøre dem med hænderne. Her tænkes særligt på kajakker og robåde. Andet grej kan også have behov for særlig grundig rengøring, fx vandski, årer, våddragter m.m.



            <LINK:2187:http://www.sst.dk/><a href="http://www.volvooceanrace.com/news/article/2006/march/newkeelforfarrboats/" target="_blank" >http://www.volvooceanrace.com/news/article/2006/march/newkeelforfarrboats/</a><br><a href="http://www.mariagersejlklub.dk/" target="_blank" >http://www.mariagersejlklub.dk/</a><br><a href="http://www.sst.dk/" target="_blank" >http://www.sst.dk/</a><br><br><br>








★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *