fbpx

MacArthur tog det første stik

Inkluder i Newsletter: Ja

B&Q på første ben af Asian Record Circuit i krappe bølger og hård bidevindskurs.

            Ellen MacArthur tog det første stik i en række af rekordforsøg under navnet Asian Record Circuit, da de gik i mål ved Jeju Island. <br />


B&Q gik i mål ved Jeju Island i sydkorea kl 17.14 dansk tid torsdag aften, efter at have tilbagelagt de 900 sømil på fem dage, 11 timer og 10 minutter til havs.

Det er en af de første kapsejladser på B&Q, hvor Ellem MacArthur har besætningsmedlemmer om bord.

Efter målgangen har MacArthur udtrykt stor tilfredshed ved at have Loik, Charlie og Shaun med i de Sydkoreanske omgivelser. Hele stressfaktoren minimeres når man er flere til at bære ansvaret for sikkerheden om bord, fortæller Ellen MacArthur.

Det har været en problematisk start på Asian Record Circuit. Under sejladsen har der været udfordringer, som er meget anderledes end de problemer man møder i Sydhavet, som vel nærmest er MacArthurs hjemmebane.

Vejrforholdene har ikke været gunstige og der er blevet sejlet kryds stort set hele vejen til målet ved Jeju Island.

Roret blev beskadiget da de påsejlede en fiskeline og måtte erstattes af reserve roret. Ved Yaku Shima island måtte de gå i læ for stormen som, rasede med op til 25 m/sek. og skabte store krappe bølger.

De har konstant måtte holde udkig efter de mange fiskebåde i området. Det har været et koldt ben med temperaturer omkring frysepunktet, så hele distancen er foregået i overlevelsesdragt.

Efter målgangen forsatte B&Q videre på andet ben af Asian Record Circuit mod Dalian i Kina. Det forventes at vinden går i øst. På halv vind skulle Dalian kunne nåes indenfor 48 timer.


Kort over Asian Record Circuit. Anden etape går fra Jeju Island til Dalian.

            <br />




            <LINK:2174:www.asianrecordcircuit.com><br />

<LINK:2175:Se videoclips fra B&Q>
www.asianrecordcircuit.com
http://www.teamellen.com/en/audiovideo.asp#