fbpx

OL-sejlere først tunge - senere lette

Inkluder i Newsletter: Ja

Jens Bojsen-Møller, th. i selskab med elitechef Staal og talentkoordinator Kristensen. Fotos: Per Heegaard

            For OL-sejlere, der er hjemme i Danmark er der fysisk træning i Idrættens Hus i Brøndby med Bojsen-Møller og i Marselisborg er det den tidligere atletikudøver Renata Nielsen, der kører træningen.<br />


I dag er landsholdets fysiske træner, idrætsfysiolog Jens Bojsen-Møller til møde i Brøndby med OL-sejlernes trænere og diætister. Det handler om sejlernes vægt frem mod Beijing 2008.

Udfordringen består overordnet i, at skabe en tung og senere en let sejler.

"Til Frankrig næste år, hvor OL-sejlerne skal udtages skal de være tunge da det blæser der. Men året efter i Beijing skal sejlerne være lette, da der ikke er særlig meget vind i Kina. Det er den udfordring vi er oppe i mod," siger Jens Bojsen-Møller før mødet.

Træning i tre ugers moduler
Sejlerne kører nu i et fysisk tre ugers modul. Herefter er sejlernes fysik overladt til dem selv frem til juni. Mange OL-sejlere deltager på Mallorca til årets første stævne midt i april.

"Når sæsonen er slut laver vi et helt præcist program til hver sejler med træning og råd om mad. Nogle skal være stærke andre skal have meget kondition. Det er komplekst," siger Bojsen-Møller.

Opsang til Bådmagasinets utrænede læsere ...
Jens, lige et sidste spørgsmål inden du går til møde. Vi kan konstatere via vor netafstemning, at næsten halvdelen af vore læsere ikke er gået i gang med at løbe eller vægttræne før sæsonstart. Hvad siger du til det?

"Det er eddermame for sent. De skulle være startet i efteråret," siger Jens Bojsen-Møller, der selv sejler OK-jolle. Hans dæk skal nu repareres af den pensionerede bådebygger Jørgen Jeppesen.

Er der slet ikke noget de utrænede sejlere kan gøre?

"Nu kan de gå i gang med at sejle og løbe lidt ved siden af," siger Bojsen-Møller, der som idrætsfysiolog og Phd'er til dagligt forsker på Bispebjerg Hospital, udover sit konsulentjob hos Dansk Sejlunion.


OL-landsholdet skal være tunge det næste år, derefter skal de være lettere. Der er nemlig let vind i Kina 2008.

            <br />

49'er sejlerne Hansen fra Århus ved meget om billedmanipulation..

            <br />

<LINK:2168:Læs mere om Jens Bojsen-Møller>






www.baadmagasinet.dk/online/content/v3/index.php?SectionID=1&ContentID=5229&1143630546