fbpx

Skal der betales tysk eller dansk moms?

Inkluder i Newsletter: Ja

Køber du med tysk moms nu, risikerer du et efterspil med Skat, vurderer en bådproducent i Danmark. Her ses Claus Hastrup. Foto: Troels Lykke

            Ifølge Momsloven skal der betales dansk moms, hvis der sker levering af en vare i Danmark. Leverancen er derimod fritaget for dansk moms, hvis levering er sket i et andet EU-land og momsen er betalt i dette land. <br />


Det er derfor afgørende at foretage en vurdering af, om der rent faktisk sker levering i eksempelvis Tyskland eller om der reelt er tale om en proforma levering, når aftalen indgås i Danmark, men båden hentes på den anden side af grænsen.

I denne vurdering vil det bl.a. indgå som et moment, om båden rent faktisk befandt sig i Danmark på tidspunktet for aftalens indgåelse eller ej.

Der er indbragt en konkret sag for Skatterådet, hvor forskellige typer af handler er forelagt. Skatterådet vil på baggrund heraf fremkomme med en vurdering af, om handlen opfylder betingelserne for at betale tysk moms.

Svar på vej fra Skatterådet
Skatterådet regner med inden for 1-2 måneder at kunne besvare disse spørgsmål. Skat har i den forbindelse afgivet en indstilling til Skatterådet om, at det er ulovligt og uden realitet, når en dansk forhandler sælger en vare med tysk moms til en dansk kunde på den måde, at det købte bliver fragtet til Tyskland til afhentning dér.

Underkender skatterådet denne trafik, vil det sætte en stopper for køb med tysk moms. Det kan i værste fald betyde, at der skal betales ekstra moms til statskassen. Så snart skatterådet har truffet deres afgørelse, vil Bådmagasinet følge op på denne sag.