Planen var at anlægge en femstjernet marina i den gamle færgehavn i Knudshoved ved Nyborg. Foto: Admiral Marina

Folkene bag Admiral Marina kræver erstatning

12-06-2015 13:40 12-06-2015 11:40 - Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Det er 17 år siden, at den sidste færge sejlede fra Knudshoved ved Nyborg til Halsskov ved Korsør. Sidenhen har havnen i Knudshoved været lagt øde hen. Planerne om at opføre en femstjernet marina, Admiral Marina, i den gamle færgehavn har længe været en drøm for personerne bag selskabet A/S Knudshoved Havn.

Meget lang sagsbehandling

Havneprojektet Admiral Marina har siden 2009 søgt om godkendelse hos myndighederne og har oplevet et hav af afslag og lang sagsbehandlingstid på godkendelse af projektet. Nu har ejerne af havnen fået nok og kræver 4,8 millioner kroner i erstatning for den lange sagsbehandlingstid. Kystdirektoratet har været over seks år om at behandle sagen.

"Det er urimeligt. Vi taler om en betydelig millioninvestering som simpelthen har været fastlåst af vedvarende myndighedsbehandlinger", udtaler Peter Poulsen fra selskabet A/S Knudshoved Havn, der ejer den gamle færgehavn til dr.dk.

Henviser til domstolene

Kystdirektoratet medgiver, at sagsbehandligen har stået på længe, men afviser at udbetale erstatning til ejerne. "Det er ikke nogen hemmelighed, at der har været et ganske langt sagsforløb. Jeg anerkender ikke nødvendigvis, at det fulde ansvar ligger hos Kystdirektoratet. Men i sidste ende vil det jo være en domstol, der skal forholde sig til spørgsmålet", siger Hans Erik Cutoi-Toft fra Kystdirektoratet.

Hvis Kystdirektoratet ikke betaler erstatningskravet på cirka 4,8 millioner kroner, så er Peter Poulsen fra A/S Knudshoved Havn klar til at tage sagen videre til domstolene.

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer