Bådmagasinets billedgalleri

Allan Nørregaard skal sejle Nacra 17 sammen med tyskeren Nahid Gäbler. Foto: Dansk Sejlunion

Allan Nørregaard til VM i Nacra 17

09-07-2013 11:40 09-07-2013 09:40 - Redaktionen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

49'er sejler Allan Nørregaard stiller op ved VM i den nye OL-mixklasse Nacra 17. Han skal sejle med den tidligere Tornado-verdensmester Nahid Gäbler. Resten af året sejler Allan Nørregard både 49'er og Nacra 17.

Landsholdssejler Allan Nørregard skal over de kommende måneder afprøve den nye OL-mixklasse Nacra 17. Han stiller til start ved både VM her i juli og EM i august sammen med gasten Nahid Gäbler, der er tidligere verdensmester i Tornado. En titel, hun vandt sammen med sin mand, Roland Gäbler – tysk OL-bronzevinder fra Sydney, 2000, foruden mangedobbelt verdens- og europamester i Tornado.

"Gäbler-parret havde planlagt at satse på den nye OL-mixklasse, men Roland er for tung til Nacra 17. Derfor har de spurgt mig, om jeg vi prøve båden sammen med Nahid – og med Roland som træner", fortæller Allan Nørregaard. Han sejlede selv Tornado i perioden 2006-08 i et forsøg på at kvalificere sig til OL i Beijing.

49'er stadig vigtigst

"Jeg har selv haft Nacra 17 i tankerne, siden den kom på OL-programmet, men der har ikke været nogen oplagt gast at arbejde med. Nu er der pludselig opstået denne her mulighed – og det er for interessant til bare at lade ligge", siger den danske OL-bronzevinder.

Han understreger samtidig, at 49'eren med Anders Thomsen fortsat er hans primære fokus.

"Nu har vi lige sejlet 49'er EM, og vi sejler også VM i september, hvorefter vi evaluerer vores udvikling. Det har hele tiden været planen", siger Allan Nørregaard.

Unik mulighed

Dansk Sejlunions sportschef Thomas Jacobsen ser nogle muligheder for at få Nacra 17 ind i landsholdsregi. "Gäbler-parret kommer med en båd, og når man også indregner deres erfaring, er det en unik mulighed, vi her har fået for at komme ind omkring Nacra 17 på højeste niveau", siger Thomas Jacobsen.

VM for Nacra 17 sejles i Holland ud for Haag i perioden 20.-28. juli 2013. EM sejles på Comosøen i Italien 18.-24. august 2013.

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer