fbpx

Waterz: Trygfonden med stor donation - med til at øge sikkerheden

En donation på en halv million kroner har banet vejen for, at Waterz nu har indkøbt to hurtiggående RIBs, der skal være med til at øge sikkerheden, når der afvikles et stadigt stigende antal vandsportsarrangementer på Ringkøbing Fjord samt på Vesterhavet. De to både er netop ankommet til Hvide Sande, hvor de vækker stor begejstring.

- Waterz har gennem en årrække afviklet vandsportsaktiviteter i området omkring Ringkøbing Fjord og Vesterhavet. Aktivitetsniveauet er øget kraftigt de seneste år og med den øgede aktivitet har vi også oplevet et øget behov for sikkerhed på vandet. Vi afviklet en lang række vandsports aktiviteter indenfor windsurf, kitesurf, surf, stand up paddle, kajak og wakeboard. Det er alle aktiviteter med ekstreme elementer, som også giver skader på vandet,
fortæller Projektleder Katrine Kock Frandsen fra Waterz.

Frivillige er løbende blevet uddannet til at kunne håndtere netop den slags skader, så man er klar når skaderne indtræffer.

- men for at de kan det, har de brug for det rigtige udstyr, specielt både kan være afgørende i disse tilfælde. Vi har tidligere lånt os frem til både, men vi kan ikke altid låne de rigtige både, for at kunne yde den bedste sikkerhed på vandet. Det er nogle gange endt i kompromisser. Det er heldigvis slut nu, påpeger Katrine Kock Frandsen.

Kommer alle til gode
Waterz har alene 10-12 arrangementer det kommende år, hvor man har brug for at yde sikkerhed på vandet.

- derudover vil vi kunne støtte og supportere klubber i området, når de har brug for både til deres arrangementer. Det er nemlig en generel udfordring at finde både, der kan yde i forhold til sikker afvikling af vandsports arrangementer på vandet. Udover egne arrangementer ligger der arrangementer, som de omkringliggende klubber afvikler. Det er et tal vi forventer stiger de kommende år,
påpeger Katrine Kock Frandsen.

Uddanner lokale frivillige
Waterz startede i 2019 med at undervise en gruppe frivillige i håndtering af ulykker på vandet, og hvor de blev undervist af Trygfondens livreddere. De frivillige bliver rustet til at kunne håndtere vanskelige opgaver med ulykker på vandet.

- for at de kan det, har vi haft brug for to både, som kan sejle sikkert i stort set alle vejrmæssige forhold. De skal være driftssikre, nemme at sejle og kunne flytte sig hurtigt fra A til B. De skal være nemme at få evt. tilskadekomne eller underafkølede op i. De to både vil kunne afdække et stort område og være med til at kunne holde et overblik over aktive, som ofte er på meget forskellige niveauer,
fortæller Katrine Kock Frandsen og fortsætter:

- vi har flere hvert år episoder under specielt festivalen, hvor vi må hjælpe vandsportsaktive i land enten pga. skader, underafkøling, eller udstyr der ikke holder. Når vi selv kan hjælpe i sådanne situationer, behøver vi ikke at sætte det store maskineri i gang, og vi kan rent faktisk gøre alle deltagere trygge, når de deltager i aktiviteter vi afvikler, fortæller Katrine KocK Frandsen.

Hun påpeger, at med eget udstyr herunder de to nye både, kan vedligeholdes af de frivilliges uddannelse som er på et højt niveau og være med til at sikre, at de bidrager til et højt sikkerhedsniveau når man sender dem ud til andre vandsportsaktiviteter.

- derfor ansøgte vi Trygfonden om støtte til 2 VSR 5,8 både med 60-70 hestekræfter og dertilhørende trailere. De er nemme at sejle, agile og kan klare de hårde forhold vi af og til afvikler aktiviteter i. Det formål synes Trygfonden gerne, at de ville støtte med en halv million kroner, og det har gjort, at vi nu har egne både og slipper for at skulle leje materiel hver gang, vi har et arrangement. Samtidigt med, at vi er med til at højne det generelle sikkerheds- og tryghedsniveau, når man dyrker vandsport i vores område. Den donation er vi Trygfonden dybt taknemmelige for,
siger Katrine Kock Frandsen.

Projektlederen glæder sig over opbakning fra Surf & SUP Danmark samt Ringkøbing Sejlklub i form af anbefalinger i forbindelse med ansøgningen til Trygfonden.

De to hurtiggående både bliver nu testet og gjort klar til EM i SUP/EUROSUP og Waterz, der finder sted og godt et par uger - fra den 27. august til den 4. september på Ringkøbing Fjord samt i ved Vestkysten.
Kort nyt

Kom til debat: Vil Lynetteholmen sikre København mod...

Gør det selv med Torsten Rasmussen

Gør Det Selv: Udnyt vinteren - bliv klogere på nyttige projekter

Kapsejlads

Les Voiles: Stærk slutspurt sikrer Kronprins Frederik sejren

Kort nyt

Bekymret over ny bro i København

Kapsejlads

J/70 DM: KAS Racing tog for sig af retterne...

Surf

Cold Hawaii formand glæder sig over succes

★ Interview & Portræt

★ Sejlervenner skabte verdenssucces

Volvo Ocean Race

The Ocean Race: Hvad sker der?

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?