fbpx

Hestbæk om rekordforsøg - det bliver vanvittigt hårdt

Den erfarne OL-sejler og træner for de danske landsholdkitesurfere Michael Hestbæk har den yderste respekt for det rekordforsøg der løber af stablen i morgen lørdag. Han er selv en erfaren og kompetent foil-kitesurfer og derudover er han blevet en del af brutteholdet og er om bord i en af de to RIB-både der skal forsøge at følge med kitesurferne rundt om Sjælland - være klar til at yde assistance hvis uheldet skulle være ude...
 
Jeg kendte ikke til forsøget før i tirsdags, hvor jeg straks tog kontakt til Thomas Beckett for at høre om jeg på nogen måde kunne bidrage til at det vil lykkes, siger Michael Hestbæk. 
Han fortæller videre at det nok er de færreste der er klar over, hvor kæmpe stor en udfordring det er at foil-kite-surfe i 12-14 timer. 
 
– Det er jo ikke som i en hvilken som helst båd, hvor du kan flytte dig lidt rundt. Når de står på at foil-board balancerer du vingen nede i vandet. Dens fart fremad kræver at du presser den ned, ellers flyver den ud af vandet. Det betyder at der kun en måde du kan stå på. Når du har gjort det nogle timer så begynder det et gøre ondt. De må få så meget syre i benene, siger han. 


Den store udfordring bliver at holde farten neden og kun sejle 80%. Går det hurtigere brænder “riderne” ud. Men da topfarten er over 30 knob så er 80% rigeligt hurtigt til at kunne nå rekorden. 

Vil parkere undervejs
Men selv om der bliver sejlet 80% er risikoen for syre i stængerne eller sovende fødder og ben stor. Derfor forventer Michael Hestbæk at der bliver indlagt pauser undervejs. 


– Jeg tror vi kan forvente at se at der bliver opsamlinger hvor de venter på hinanden og får løsnet ben og ryg lidt. Man kan sagtens “parkere” dragen i klokken 12 og slappe lidt af. De som pauser kan vise sig at være givet godt ud til slut, vurderer Michael Hestbæk. 

Bådmagasinet er i løbende kontakt med Michael Hestbæk under rekordforsøget, ligesom vi deler videoer ude fra “banen” på vores Facebook-side.Seneste nyheder

Politiet: Har du tjekket din båd?

Sehested satser på ny start-strategi


Kort nyt

‘Kaptajnens Hjerte’ med talk ved Simon Bang og Carsten Jensen

Kapsejlads

Harboe Cup, E-joller: Trods manglende vind var humøret i top

Kort nyt

Politiet: Har du tjekket din båd?

SailGP

Sehested satser på ny start-strategi

Kapsejlads

DEL II: Hvor står dansk sejlsport to år før OL i Paris?

SailGP

Udfordret dansk team - gense dagens sejladser

Kort nyt

Kan du noget med en rig? Helt unik mulighed på Skoleskibet...

Kort nyt

Gratis app: Fortællinger fra Øhavet, mens du sejler

SailGP

Cadiz leverer varen? - Se video fra pressemødet

Kapsejlads

Skovshoved Havn: Epicenter for weekendens helt store sejlerfest

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?