fbpx

Hestbæk om rekordforsøg - det bliver vanvittigt hårdt

Inkluder i Newsletter: Ja
Den erfarne OL-sejler og træner for de danske landsholdkitesurfere Michael Hestbæk har den yderste respekt for det rekordforsøg der løber af stablen i morgen lørdag. Han er selv en erfaren og kompetent foil-kitesurfer og derudover er han blevet en del af brutteholdet og er om bord i en af de to RIB-både der skal forsøge at følge med kitesurferne rundt om Sjælland - være klar til at yde assistance hvis uheldet skulle være ude...
 
Jeg kendte ikke til forsøget før i tirsdags, hvor jeg straks tog kontakt til Thomas Beckett for at høre om jeg på nogen måde kunne bidrage til at det vil lykkes, siger Michael Hestbæk. 
Han fortæller videre at det nok er de færreste der er klar over, hvor kæmpe stor en udfordring det er at foil-kite-surfe i 12-14 timer. 
 
– Det er jo ikke som i en hvilken som helst båd, hvor du kan flytte dig lidt rundt. Når de står på at foil-board balancerer du vingen nede i vandet. Dens fart fremad kræver at du presser den ned, ellers flyver den ud af vandet. Det betyder at der kun en måde du kan stå på. Når du har gjort det nogle timer så begynder det et gøre ondt. De må få så meget syre i benene, siger han. 


Den store udfordring bliver at holde farten neden og kun sejle 80%. Går det hurtigere brænder “riderne” ud. Men da topfarten er over 30 knob så er 80% rigeligt hurtigt til at kunne nå rekorden. 

Vil parkere undervejs
Men selv om der bliver sejlet 80% er risikoen for syre i stængerne eller sovende fødder og ben stor. Derfor forventer Michael Hestbæk at der bliver indlagt pauser undervejs. 


– Jeg tror vi kan forvente at se at der bliver opsamlinger hvor de venter på hinanden og får løsnet ben og ryg lidt. Man kan sagtens “parkere” dragen i klokken 12 og slappe lidt af. De som pauser kan vise sig at være givet godt ud til slut, vurderer Michael Hestbæk. 

Bådmagasinet er i løbende kontakt med Michael Hestbæk under rekordforsøget, ligesom vi deler videoer ude fra “banen” på vores Facebook-side.









Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør





Udvalgte artikler *