fbpx

Sølvspileren: Rekordforsøg en realitet

Related Articles: Kitesurfere vil erobre SølvSpileren, SølvSpiler-rekorden åben for nye angreb
Det bliver i morgen lørdag den 7. maj 2022, at der for første gang i 11 år er angreb på den stående rekord rundt om Sjælland, på den såkaldte SølvSpiler-distance. 


Som vi tidligere har omtalt her på sitet er det syv foil-kitesurfere som kaster sig ud i den monumentale udfordring at slå rekorden. Og det er på trods at en vejrudsigt der lover let vind i løbet af dagen i morgen. 

– Vinden er i den tynde nede og chancerne er spinkle, men vi satser hele butikken og håber på vinden holder. Det er især over Køge og Fakse Bugt. Men vi nåede på vores Ozone Team møde her til formiddag frem til at det er bedre at tage chancen, end at sidde hjemme i sofaen og lade muligheden flyve, fortæller en optimistisk Thomas Beckett til Bådmagasinet. 
 
Storstrømsbroen ved solopgang
Planen herfra er, at hele holdet mødes kl. 18 på Masnedø for at checke det såkaldte launch-sted, som er det sted man rigger den 15 m2 store kites til og inden “De Syv Samuraier” står ud. Derfra går det til Vordingborg, hvor der venter en kort nats søvn, for planen er at starte ved solopgang - kl. 05:20, hvor vinden angiveligt skulle være sydvestlig. Lykkes den del af planen vil “riderne” kunne lægge det første hjørne op når Skælskør passeret på bagbord. 


Det er planen at bruge Storstrømsbroen som og start/mållinje. 

Husk at rekordforsøget kan følges her på sitet via live tracing og rapportering fra banen - link til hele molevitten, vil blive lagt op senere fredag.
 
Lige til højrebenet - not? 

På papiret ser det måske let ud. For den nuværende rekord på 14 timer og 50 minutter og 44 sekunder holder “kun" ca. 14,5 knob i gennemsnitshastighed. Og som mange ved sejler en foil-kite meget let 20 - 25 knob, og de når med lidt pres hastigheder over 30 knob. Så hvad skulle forhindre dem i at tage rekorden?

Meget kan gå galt - vi har talt med Michael Hestbæk, som selv er en kapabel kitesurfer, landtræner for foil-kiterne og så sidder han i den ene af de to følgebåde som er tager med surferne rundt om Sjælland, stay tuned...

Læs mere senere i dag.