fbpx

Officielt åbent: Elite- og Talentcenter Øst skal skabe surfere i verdensklasse

Inkluder i Newsletter: Ja

Lørdag blev Elite- og Talentcenter Øst åbnet officielt, og det bygger faktisk på et bredt samarbejde fra Fredensborg Kommune - naturligvis med Nivå Bådelaug over KDY, Hellerup Sejlklub, Gentofte Kommune, Dansk Sejlunion og Team Danmark - så fik vi vist alle med...

Morgendagens windsurfere skal nemlig udklækkes her, det står klart, efter at Elite-og Talentcenter Øst nu officielt er åbnet - et center, der allerede i dag drives i et tæt samarbejde mellem ovennævnte. 

Fredensborg Kommune og Nivå Bådelaug har længe været et anker for windsurfmiljøet i Østdanmark - de seneste fire år i særlig grad indenfor disciplinen windsurf-foil, som fra 2024 er kommet på det officielle OL-program.

Den erfaring bringer Nivå Bådelaug nu med ind i det nye samarbejde, som får særligt ansvar for at styrke udviklingen af ungdommen, talenter og elite og sikre Danmarks OL-pipeline inden for windsurf-disciplinen. Et arbejde, Michael Rasmussen, formand Nivå Bådelaug, glæder sig til at komme i gang med.

Vi ser det som en del af vores ansvar, som en stor og ressourcestærk sejlklub, at være med til at støtte vores atleter på bedst mulig vis. At vi indtræder i Elite- og Talentcenter Øst, er et resultat af en langvarig indsats og satsning til gavn for dansk sejlsport. Vi glæder os til at være med til at udvikle de næste OL-kandidater og sikre de bedste forhold for landets windsurfere, siger han.

Store ambitioner
Der bliver tale om et samarbejde med store ambitioner. Både Fredensborg Kommune og Nivå Bådelaug indtræder i styregruppen for Elite-og Talentcenter Øst, og med dette initiativ tager kommunen et nyt idrætspolitisk skridt, da det er første gang eliteidrætten styrkes i Fredensborg.

"Det, synes jeg, er noget at være stolt over i Fredensborg Kommune", siger Soma Mayel, formand for kommunens Fritids- og Idrætsudvalg, og fortsætter - "Vi ser vores engagement i Elite- og Talentcenter Øst som et pilotprojekt. Jeg ser meget frem til at følge udviklingen og har store ambitioner for projektet. Vi tager humørhatten på og er overbeviste om, at samarbejdet bliver en succes".

Hos Dansk Sejlunion er sportschef Thomas Jacobsen også begejstret over, at centeret og windsurfmiljøet i Danmark nu styrkes yderligere med Nivå Bådelaugs indtrædende i samarbejdet. "Windsurf er en klasse i vækst, og vi har gennem de senere år set rigtig mange dygtige talenter på vandet med verdensklassepotentiale. Det glæder mig derfor, at vi nu får et formaliseret samarbejde omkring talentudviklingen, så vi bedst muligt kan støtte og hjælpe de sejlere, der kan og vil, på vej mod medaljeskamlen."

Første mål for det nye samarbejde er at bidrage til at højne windsurfniveauet i Danmark og sikre danske iQ-Foil sejlere en plads ved OL i 2024. I 2028 er ambitionen at være på medaljeniveau, gerne med en sejler fra Østdanmark. I disse dage sejles der stort World Cup stævne i Hyéres, dog uden dansk iQ-Foil deltagelse. 

Åbningsdagen blev fejret med champagnepropper der sprang...
Seneste nyheder

Kapsejlads

Harboe Cup: Et fantastisk sensommerstævne

Kapsejlads

Knarr DM: Rent 'North Sails' podie

Kort nyt

Redningsbåd pensioneres uden afløser: Frygter det kan koste liv

Kapsejlads

X Stars vinder X-Yachts Star meeting

World Match Racing Tour

WWMRT: Svensk dominans - 'Wings' tager dobbeltsejr Skovshoved

World Match Racing Tour

WWMRT: De tre danske teams videre til ’semi’…

Udvalgte artikler *