fbpx

Burling - Tuke - Outteridge - de drenge kan da også bare det hele...

Hvis ikke de ligger og giver den gas i en Americas Cup båd - eller om bord på de lyn hurtige F50er i SailGP - ja så hygger de sig da bare med andet.

Da World Sailing besluttede at tage Kite-foil med på programmet, forlød det fra surfere i miljøet, at det allerede var ved at være ‘yt’ - næ, wingfoil skulle man hellere have satset på.

Det har vi tidligere omtalt her på sitet, og efter at have forsøgt at følge med på en skærm, i et Kite-foil race, så kan vi godt se flere udfordringer i OL sammenhæng. Stakkels Bo og Sus, hvis de skal sidde og kommenterer Kite-foil i 2024. Det ER simpelthen ikke til at følge med i, når sejlet (kiten, red.) hænger 15-20 meter over det bræt, som den favorit står på. Det er jo som regel sejlet man kan se forskel på de forskellige deltagere - men den går ikke i Kite Foil, for har du fokus på Kiten, så bliver surferen så lille at de dårligt kan ses, og har du fokus på sejleren, så kan du ikke se Kiten! Det skal nok blive spænde... 

Nå, nok om det - wingfoil vinder frem rundt omkring i verden, og det gør det nok ikke mindre interessant, når gutterne Pete Burling, Blair Tuke og Nathan Outteridge giver den gas på vandet ud for Tarifa i Spanien - de gutter har helt sikkert stået på et surfboard før, men ikke tidligere med en WinkKite i hånden.

Det var de ikke sene til at lære…nyd denne video