fbpx

Waterz: Mulighed for at udvikle eventet efter stor succes

De 110 frivillige bag Waterz, kan se tilbage på ti fantastiske dage, hvor op imod 700 surfere fra hele verden, satte deres præg på Hvide Sande til nordens største vandsportsfestival. Årets succes danner grobund for at udvikle festivalen endnu mere op til EM i SUP 2022 og fremad.

- Vi har aldrig nogensinde haft så mange deltagere som i år, ligesom vi heller aldrig har haft så mange publikummer, der har set med fra vandkanten. Det er vi selvfølgeligt rigtigt glade for - og det stiller os godt forud for afviklingen af den første EM i SUP på dansk grund i 2022. Samtidigt danner det grundlag for, at vi kan udvikle videre på Waterz, udtaler projektleder Katrine Kock Frandsen.

Rekord på fjorden
Der har i år været generelt flere deltagere til alle events, men specielt SUP (stand up paddling, red.) vokser hurtigt i disse år.

- Det er blevet folkesporten indenfor surf og dyrkes af folk i alle aldre. Derfor kunne årets Fjordcrossing fra Ringkøbing til Hvide Sande også mønstre omkring 150 deltagere oveni i de omkring 50, der deltog i EURO TOUR SUP. Ringkøbing Fjord er et fantastisk spot at dyrke den her type events på, og sejlerne og Dansk Surf & Rafting Forbund, der stod bag de to konkurrencer, er utroligt glade for området og faciliteterne, påpeger Katrine.

Samtidigt trak Waterz Windsurf/Kitesurf Race også masser af surfere til. Det samme har været gældende for Danish SUP Tour - DM i Surf, Danish Kite Tour - DM i Kitesurfing samt Oceanmen/Oceanwomen ekstrem race for professionelle livreddere.

- Herudover glæder vi os over, at rigtigt mange hvert år benytter vores gratis tilbud om at prøve vandsport af. Det er helt sikkert med til at trække endnu flere ud på vandet og nyde vores fantastiske natur, fortæller Katrine Kock Frandsen, som samtidg glæder sig også over, at Hvide Sande Hallen var fyldt med 800 gæster, da man holdt Waterz fest.

- Det sociale betyder rigtigt meget for de surfere, der kommer. Vi har nu holdt festen i samarbejde med Hvide Sande Koncertforening og Boldklubben Klitten to gange i hallen, og begge gange med stuvende fyldt hus. Det ligner en tradition, siger Katrine.

Int. kitesurfere vil tilbage til Hvide Sande
Også det internationale stævne GKA Kite World Tour der blev afviklet i forlængelse af Waterz-weekenden, fik en fantastisk oplevelse i Hvide Sande. Netop GKA Kite World Touren er af de internationale events, Sport Event Denmark har været med til at sikre og støtte i Hvide Sande.

- Manglende vind gjorde, at vi ikke kunne gennemføre konkurrencerne og i samråd med GKA Kite World Tour, blev deltagerne tildelt samme antal point i deres videre kamp imod ranglisteplaceringer på verdensplan, fortæller Katrine.

Til gengæld har deltagerne oplevet et solbeskinnet Hvide Sande, der har budt på udflugter til Lyngvig Fyr, Kabelparken, aktiviteter på standen og meget andet.

- De har været utroligt glade for den gæstfrihed Hvide Sande har vist. Det kan hele byen og hele området godt være stolte af, siger Katrine, som bakkes op af Tom Hartmann, der er Tour Manager for GKA Kite World Tour.

- Hvide Sande er et unikt sted i forhold til vandsport, ikke kun kitesurfing. Vi har oplevet at blive taget godt imod og heldigvis har mange af deltagerne oplevet, hvad stedet kan når vinden blæser og bølgerne ruller. Det er en fantastisk ramme for et GKA stævne og det vil vi gerne anderkende. Derfor vil vi gøre alt fra vores side til at GKA Kite World tour kan returnere til Hvide Sande i 2023, så vi kan være med til at vise verden, at Hvide Sande er et af de mest alsidige steder i Nord Europa til vandsport, siger Tom Hartmann.

I Hvide Sande er man klar til at tage imod GKA Kite World i 2023.

- Vi skal lige have afsluttet Waterz i år, og så kigger vi fremad imod 2022 og 2023, slutter Katrine Kock Frandsen.

EM i SUP næste år, foregår fra den 27. august til 4. september 2022.
Kilde: Pressemeddelelse fra Waterz
Bådudstillinger

Copenhagen Boat Show: Princess med største stand 'ever'

Motor

Video: Ny 45m superyacht brød i brand

Sejlsportsliga

Gennemført succes – Faaborg Falcons tager sejren

Kapsejlads

Midweek vinder gik hele vejen

Kapsejlads

Scan-Kap 99 DM: Seks sejladser trods meget svag vind

Kapsejlads

De danske E-jolle sejlerne henter endnu flere medaljer

Kapsejlads

Stærkt felt klar til at dyste om DM-titlen

Kort nyt

A-Cat: "Det må I ikke - stooop nuu"...

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?