fbpx

Hvide Sande værtsby for EM i SUP i 2022

Midt i afviklingen dette års udgave af nordens største vandsportsfestival, Waterz i Hvide Sande, hvor man lige nu har samlet nogle af verdens bedste kitesurfere til The GKA Kite World Tour, bliver byen i 2022 hjemsted for de første Europamesterskaber iStand Up Paddle (SUP) på dansk grund nogensinde. 

- Vi er selvsagt jublende glade for, at ESF (European Surfing Federation) har valgt Hvide Sande som værtsby for de første Europamesterskaber i SUP på dansk grund nogensinde. Det sætter to streger under, at Ringkøbing-Skjern Kommunes vedholdende satsning på vandsporten og det lokale erhvervslivs mangeårige opbakning, er rigtig, siger en glad Katrine Kock Frandsen, der er projektleder for Waterz.

Store forventninger i forbund 
I Dansk Surf & Rafting Forbund glæder man sig til, at Danmark endnu en gang kommer til at lægge vand til et højtprofileret surf event. Sidst var i 2017, hvor København og Cold Hawaii i Thy, delte værtsskabet for VM i SUP.

- Det er fantastisk, at vi nu har landet Hvide Sande som værtsby for ESF Euro SUP i 2022. Vi glæder vi os til at skabe rammerne om en fantastisk elitesportsevent for de bedste SUP atleter og samtidig en kæmpe folkefest på vandet med hele det danske SUP community, siger Jacob Færch, der er formand for DSRF.

Han lægger ikke skjul på, at ambitionerne er høje.

- I DSRF er vi begejstrede for at kunne løfte det kommende års vigtigste SUP event i Europa sammen med WATERZ, Sport Event Denmark og Ringkøbing-Skjern Kommune. Et stærkt partnerskab med ambitioner om at løfte en stor international SUP event til nye højder i Danmark, siger Jacob Færch.

Borgmesteren jubler
Meddelelsen har også affødt glæde hos Ringkøbing-Skjern Kommune, der netop har forlænget den kommunale støtte til Waterz i endnu fire år.

- Ringkøbing-Skjern Kommune er stolte af skulle huse det første EM i SUP på dansk grund nogensinde. Det betyder masser af gæster og fokus på vores lokalområde, og arrangementet ligger helt i tråd med vores flerårige satsning på at udvikle vandsport i hele kommunen. Det er også baggrunden for, at vi i forbindelse med budgetaftalen i Ringkøbing-Skjern Kommune, fortsat bakker op omkring nordens største vandsportsvent WATERZ i Hvide Sande, der på fornemmeste vis bidrager til denne udvikling, til branding af vores område, men også til bosætning, påpeger Borgmester Hans Østergaard (V).

Sport Event Denmark bakker op
ESF Euro SUP 2022 er en sportsbegivenhed i international topklasse, og det afspejles også af, at Sport Event Denmark er med til at sikre arrangementet økonomisk. Organisationens opgave er være medvirkende til at tiltrække og afvikle internationale sport events som kan skabe mærkbare effekter. Her er der primært tale om international branding af dansk idræt og Danmark, øget turismeomsætning, lokal involvering af danskerne og udvikling af sporten i Danmark.

- SUP er blevet utroligt populært den seneste tid. Derfor er det perfekt med et europamesterskab i Hvidesande til næste år. Dette arrangement kan også blive et trin på vejen mod et SUP-verdensmesterskab i Danmark om nogle år, siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

ESF Euro SUP 2022 finder sted den 27. august til den 04. september 2022. 

Så snart årets Waterz er afsluttet og evalueret, starter den endelig planlægning af næste års event - herunder at finde den resterende finansiering til arrangementet.
Bådudstillinger

Copenhagen Boat Show: Princess med største stand 'ever'

Motor

Video: Ny 45m superyacht brød i brand

Sejlsportsliga

Gennemført succes – Faaborg Falcons tager sejren

Kapsejlads

Midweek vinder gik hele vejen

Kapsejlads

Scan-Kap 99 DM: Seks sejladser trods meget svag vind

Kapsejlads

De danske E-jolle sejlerne henter endnu flere medaljer

Kapsejlads

Stærkt felt klar til at dyste om DM-titlen

Kort nyt

A-Cat: "Det må I ikke - stooop nuu"...

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?