fbpx

Waterz: Et hav af gratis aktiviter

Når Waterz slår dørene op i weekenden 3.-5. september, bliver der masser af muligheder for at prøve bl.a. at skate eller dyrke vandsport - og har man brug for at stresse lidt ned, er der også Yoga og strandrensning på programmet.

Det hele starter allerede fredag aften, hvor man kan prøve surf eller SUP. Det sker ved Westwind Surf Cafe på Tungevej.

- Her får du mulighed for, under kyndig vejledning, at komme på vandet og teste om surf eller den fremadstormende SUP-surf er noget for dig. Det eneste man skal medbringe, er badetøj, håndklæde og en ekstra varmtrøje/jakke, fortæller Projektleder Katrine Kock Frandsen, Waterz.

Skate, strandrens og Yoga
Lørdagen byder på tre aktiviteter, for alle.

Allerede fra morgenstunden kl. 08.30 lyder startskuddet ved Westwind Nord, hvor der skal samles skrald i vandkanten af Ringkøbing Fjord. Det er Omhu:, Race for Oceans, Copenhagen Cartel og Del dit Skrald, der står ”fjordrensningen”, der varer små to timer.

- Det er en fantastisk mulighed for at starte dagen med en tur ud i frisk luft i vores smukke natur i en god sags tjeneste, påpeger Katrine Kock Frandsen.

Når ”renserne” er sendt afsted, kan andre starte dagen med afslapning og en skøn gang Yoga i Guds frie natur.

- Man kan komme og få strukket kroppen godt igennem og dermed starte dagen på den bedst mulige måde. Er vejret dårligt, rykker vi ind i varmen på Fjordskolen. Medbring selv tøj der passer, håndklæde/måtte og vand til at drikke, fortæller Katrine Frandsen.

Lørdag eftermiddag indtager skaterne banen ved Arken på Nørregade 84A.

- Man tager bare sit skateboard eller sine rulleskøjter under armen og får nogle fede oplevelser sammen med andre og måske du møder din nye bedste skaterven. Man medbringer bare sit udstyr og skater løs, fortæller Katrine Frandsen.

Søndag: Wakeboard, surf og skate
Også søndag er der masser af gratis oplevelser for hele familien. Kabelparken slår dørene op søndag formiddag.

- SPAR Hvide Sande har støttet Kabelpark så der er åbent for alle unge mellem otte og 18 år. De kan komme gratis og prøve kræfter med en tur på vandski. Medbring selv badetøj, håndklæde og passende tøj til at skifte til, man kan godt blive træt og have brug for en ekstra trøje/jakke, fortæller Katrine Frandsen.

Søndag formiddag bliver der også rig mulighed for at prøve forskellige former for surf.

- Man får mulighed for at prøve kræfter med enten Windsurf eller SUP. Man skal selv medbringe badetøj, håndklæde og en ekstra varmtrøje/jakke og blot møde op ved Westwind Nord eller Westwind Surf Cafe på Tungevej. Herudover er der også mulighed for skate ved Arken på Søndergade søndag eftermiddag. Man skal blot medbringe eget materiel, slutter Katrine Frandsen.

Det omfattende program af aktiviteter er vigtige for Waterz.

- Vi vil gerne forsøge at få endnu flere til at dyrke vandsport og finde glæden ved at komme ud i naturen og få nogle fantastiske oplevelser og blive en del af det fællesskab, der findes blandt vandsportsfolket. Det er også baggrunden for, at vi har masser af gratis aktiviteter på programmet hvert eneste år. Vi kan se, at det flytter noget i forhold til at få folk, der måske ikke er så vilde med fodbold eller andre sportsgrene, til at finde en ny aktiv tilværelse med vandsport, påpeger Katrine Frandsen.

Alle aktiviter er gratis, og man kan se hele programmet på www.waterz.dk