fbpx

Cold Hawaii Games samler verdenseliten i Thy

Inkluder i Newsletter: Ja

Når Cold Hawaii Games afvikles til september, bliver med deltagelse af verdenseliten indenfor bl.a. kitesurfing i konkurrencen Cold Hawaii Big Air, PWA World Cup for juniorer og Cold Hawaii Wake Contest.

- Det bliver et par uger, spækket med fantastiske oplevelser for publikum. Det er igen i år lykkedes at skabe et event i verdensklasse, hvor vi er med til at sætte Thy på verdenskortet. Det samtidigt med, at vi løbende udvikler Cold Hawaii Games til at tage endnu flere spændende aktiviteter med i programmet. Vandsport er det grundlæggende i vores arrangement, men vi ønsker at udvikle og tilføre programmet endnu flere kvalitetsevents, fortæller Projektleder Kristian Kjøller.

Han påpeger, at netop publikums mulighed for at kunne følge med og komme tæt på konkurrencerne, er vigtigt.

- Vi vil gerne være med til at give borgerne i Thy og tilrejsende besøgende fra ind- og udland, nogle spændende oplevelser, der er værd at rejse for. På den måde er vi med til at skabe liv og omsætning i vores byer udenfor sæsonen, påpeger Kristian Kjøller.

Verdensstjerner går til extremerne
Der vil være underholdning i absolut verdensklasse, når Cold Hawaii Big Air skydes i gang.

- Vi har forhåndsudtaget fire af verdens bedste kitesurfere, hvis navne vi offentliggør senere. De skal sammen med 12 andre deltagere og en enkelt friplads/greencard, dyste på Vesterhavets bølger. De her surfere går til extremerne og får point i forhold til, hvor vild deres optræden på vandet er fx i forhold til højden i deres hop, hvor ekstreme deres tricks på vandet er og så videre, fortæller Kristian Kjøller.

Hvor præcis Cold Hawaii Big Air afvikles, afgøres af vejrforholdene et par døgn før arrangementet starter. Cold Hawaii Big Air afvikles i perioden 10.-26. september 2021 i enten Hanstholm eller Vorupør.

Junior PWA World Cup
Cold Hawaii har i en årrække afviklet internationale stævner sammen med den internationale organisation The Professional Windsurfers Association (PWA). Det er en af grundene til, at Cold Hawaii i år lægger vand til Junior PWA World Cup.

- Her samler vi verdenseliten indenfor juniorer, hvor Thy er repræsenteret ved Tobias Bjørnaa fra NASA Cold Hawaii i Klitmøller. Han er med helt i toppen af verdenseliten, og har været det i flere år, fortæller Kristian Kjøller.

Junior PWA World Cup finder sted ved Surfklubben NASA i Klitmøller og forventes afviklet 12.-18. september 2021.

Cold Hawaii Wake Contest i Thisted
Den udbyggede og nyrenoverede Thy Cable Park, kommer til at lægge vand til Cold Hawaii Wake Contest, der afvikles 10-12. september.

- Vi har en af landets suverænt bedste kabelparker, og det skal vi selvfølgeligt udnytte til, sammen med Cold Hawaii Inland, at lave den vildeste event for wakeboarderne. Dermed er vi sammen med til at bygge bro mellem det traditionelle Cold Hawaii på Vestkysten og det nye Cold Hawaii Inland, der har fokus på fjordkysterne. Det er et arrangement, vi har store forventninger til, ikke blot i år, men også i fremtiden, siger Kristian Kjøller.

Han fortæller, at tanken er at udvikle eventet til at blive Nordeuropas mest prestigefyldte wakeboard event og dermed i fællesskab at sætte Cold Hawaii på det internationale wakeboard verdenskort. Første skridt til dette tages i år takket være et samarbejde med Thy Mors Energi.

- Banen er ”kun” 450 meter lang, som gør den ideel for tilskuerne. Banen er inddæmmet af to moler og med masser af forhindringer, venter der publikum store oplevelser fra første parket, fortæller Kristian Kjøller.

De tre store events indgår i Cold Hawaii Games, der finder sted den 10.-26. september.

- Vi har endnu flere spændende arrangementer i ærmet. Vi lægger lige nu sidste hånd på disse, og forventer at kunne offentliggøre det samlede program i starten af august, siger Kristian Kjøller.

Cold Hawaii Games kan kun gennemføres grundet en bred lokal økonomisk støtte fra blandt andre Thisted Kommune, Sparinvest og Nordjyske Medier.

Det er Friends of Cold Hawaii, der står bag Cold Hawaii Games.









Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør





Udvalgte artikler *