fbpx

WATERZ - Nordens største vandfestival klar i Hvide Sande til september

Nordens største vandsportsfestival Waterz 2021 byder på ikke færre end to internationale arrangementer: Eurotour i SUP samt GKA Kitesurf World Cup 2021, når der den 3. - 11. september er vandsportsfestival i Hvide Sande. Herudover afgøres DM i flere vandsportsgrene.

Det står klart efter, at restriktionerne hæves og man gradvist igen begynder at kunne rejse mellem verdens lande. Waterz forventes at tiltrække op imod 700 aktive surfere i konkurrencer fra ind- og udland. Hertil kommer deltagerne i de sociale arrangementer.

- Vi er utroligt glade for at få besøg af de nogle af de bedste standup-padlere til The Eurotour og den klassiske Fjord X-ing, hvor man krydser Ringkøbing fjord, og som afvikles i samarbejde med Dansk Surf- & Rafting Forbund, fortæller Katrine Kock Frandsen.

Dansk Surf- & Rafting Forbund har samtidigt henlagt tredje afdeling af Danish Surf Tour som er en del af Danmarksmesterskaberne i Surf til Hvide Sande.

Kitesurfere til DM og World Cup
Herudover afvikles GKA Kitesurf World Cup 2021 også i Hvide Sande.

- Her skal verdenseliten blandt kitesurferne fra hele verden dyste om vigtige point til den samlede World Cup-placering. Med Vesterhavet har vi de perfekte rammer til at kunne afvikle et stævne, der kommer til at byde på masser af oplevelser for tilskuerne, fortæller Projektleder Katrine Kock Frandsen.

Også den danske Kitesurf-elite er på plads - KiteTour Danmark afholder nemlig det officielle DM i Kitesurfing, og vi er glade for at være hjemsted for afslutningen på deres tur rundt i landet og at Danmarksmesteren endnu en gang kåres til Waterz, siger Katrine Kock Frandsen.

Windsurfing har altid været en grundsten i den store vandsportsfestival - Det er det selvfølgeligt igen i år, hvor vi samler windsurfere fra Danmark og udlandet til at dyste på Ringkøbing Fjord to dage under Waterz Festivalen, fortæller Katrine Kock Frandsen.

Livreddere holder extrem-race
Normalt holder de et vågent øje ved de danske badestrande, når familien Danmark vover sig ud i bølgen blå. Sidste år afviklede livredderne under Trygfonden og Dansk Svømmeunion extrem-racet Oceanwoman/Oceanman for første gang nogensinde på dansk grund i forbindelse med arrangementer i Hvide Sande.

- Her skal der tilbagelægge 10.5 km. på en surfski, svømmes 2.5 km. på åbent hav, padles 3.5 km. på et board og løbes 5.5 km. Med 50 deltagere gik det langt over forventning og vi er glade for at byde livredderne velkommen tilbage igen, efter deres debut ved stævnet sidste år, fortæller Katrine Kock Frandsen.

Endnu mere på programmet
Det endelige programmet er endnu ikke helt på plads. Der kommer endnu flere arrangementer hen over den kommende tid.

- Det er fx klassikeren SUP the Harbour, hvor surferne får lov til at padle fra Fjorden og ud i Vesterhavet gennem havnen. Der bliver også mulighed for at teste egne evner indenfor vandsport ganske gratis, ligesom programmet kommer til at indeholde endnu flere aktiviteter indenfor vandsport herunder spændende konkurrencer. Disse ting forventer vi klar i løbet af de kommende uger, slår Katrine Kock Frandsen fast.

De sociale arrangementer og det, at man kan mødes med andre deltagere, vægter meget hos deltagerne.

- Derfor afventer vi den genåbning, der forhandles om i disse dage. Men som det ser ud nu, vil der blive sociale arrangementer både fredag den 3. og lørdag den 4. september, for både kommunens borgere, deltagerne, men også øvrige gæster i området. Der vil blive offentligt billetsalg til disse arrangementer og vi forventer at have programmet klar i løbet af nogle uger, fortæller Katrine Kock Frandsen.

Dialog med myndighederne
Hun påpeger samtidigt, at arrangørerne løbende er i dialog med myndighederne således, at vandsportsfestivalen til enhver tid er på forkant i forhold til eventuelle gældende restriktioner.

- Men som det ser ud nu er meldingen, at der er meget få, om nogle restriktioner tilbage, når vi når september. Skulle der være enkelte ting fx, at udenlandske atleter skal medbringe et gyldigt Corona-pas, løser vi det på forkant, påpeger Katrine Kock Frandsen.

Waterz er den eneste festival af sin art i Nordeuropa, hvor både amatører og verdenseliten mødes for at dyrke deres fælles passion for vandsport af alle arter. Festivalen støttes af Ringkøbing-Skjern Kommune samt hovedsponsoren Esmark Feriehusudlejning A/S, Hempel Fonden og SportEvent Denmark. Det lokale erhvervsliv samt en række lokale fonde er også med til at sikre det økonomiske fundament for vandsportsfestivalen.