fbpx

Drama ved DM i foil-kite - favoritten udgik, syet med 14 sting

Der var hygge, men også drama da det åbne DM i foil-kite-surfing gik ned i den forgangne weekend.

Der var i weekenden uofficielt DM i den nye OL-disciplin foil-kite. 13 danskere og to svenskere var til start i Gilleleje, hvor søndagen bød på noget nær perfekt vejr til de store 21 m2 kites, da nordøstenvinden sneg sig op i nærheden af 12 knob.

Det kunne lyde lidt som et familiemesterskab for bedst blev Johan Beckett, fulgt af Emil Beckett og med Thomas Beckett på tredjepladsen – i det åbne mesterskab havde svenske Klas Näbo klemt sig ind på tredjepladsen foran Thomas Beckett. Der var dog også andre deltagere med, med et andet efternavn, og faktisk så det længe ud som om at sejre ville gå til James Johnson – mere om det senere.

DS fraværende
Stævnet var arrangeret af foil-kiterne selv, hvilket de selv var en smule overraskede over, da Dansk Sejlunion ifølge arrangør og deltager Henrik Bærentzen tidligere på året meldte ud, at nu ville Unionen stå for at arrangere mesterskabet, blandt andet fordi disciplinen er på det officielle OL-program fra 2024.

– Jeg har henvendt mig nogle gange efterfølgende, men uden det store held. Og siden fjernede Dansk Sejlunion så opslaget, hvor det fremgik at de havde tænkt sig at arrangere, men de har rent faktisk inviteret til en event, weekend 9. til 11. oktober, håber at det lykkes siger Henrik Bærentzen.

Alt var dermed som det plejer at være da det uofficielle DM blev afviklet. Der var to mulige spots i spil til dagen før start. Vejrudsigten var til sidst hvor beslutningen om sted skulle træffes, gunstigst for Gilleleje, hvor der så blev sejlet. Der blev i alt sejlet 11 sejladser og med to fratrækkere blev resultatet som gengivet overfor.

Blev ramt af foil ved topmærket
Stillingen havde nok været anderledes, hvis ikke den meget erfarne James Johnsen kom ud for et uheld, da han kolliderede med Johan Beckett ved topmærket i 9. sejlads. Han blev ramt på foden af det skarpe foil og måtte en tur på skadestuen, hvor han blev syet med 14 sting.

– Det er meget usædvanligt, at vi ser sådan et uheld (på foil-kite, red.). Jeg har selv skåret mig på min egen foil engang, men det var ikke alvorligt, siger Henrik Bærentzen blot for at understrege, hvor skarpe foilerne er. 

Ser gerne flere til DM
På trods af, at disciplinen er på OL-programmet har den fortsat svært ved at få greb i de danske kite-surfere selv om man ser stadigt flere, der cruiser omkring på foils.

– Det er som om mange trækker sig, når der skal konkurreres som man gør i kapsejlads. Jeg har det omvendt, jeg synes om det ekstra kick det giver, når man liner-up til start og giver den gas op ad banen, slutter Henrik.

Hvis du ønsker at stille på det bedste udstyr, koster det i omegnen af 150.000 kr., men for under det halve kommer du langt, hvis man køber brugt.

Har du hørt navnet før?
Hvis du har hørt om Beckett familien før så er det rigtigt. Det var dem der satte den vilde tid rundt om Fyn i foråret, hvor de kappede ca. 1,5 time af den tidligere rekord. Det han du læse om her.