fbpx

Wave World Cup: Hele ungdoms-eliten samlet i Klitmøller

Kunne du tænke dig at en Verdensmester? Så ved de fleste nok at mulighederne er gode i Cold Hawaii Klitmøller som huser flere, men fra på søndag, den 13 sep. kan man være heldig at møde en ef verdens mest succesfulde surfere gennem tiderne - den 42. gange verdens mester og dansk-fødte Bjørn Dunkerbeck. Han er i Klitmøller med sønden Lian Dunkerbeck som skal sejle med i konkurrencen om at vinde Windsurf World touren i aldersgruppen U17.

Her er mere end 30 af verdens bedste junior Windsurfere forhånds tilmeld til en uges kamp om placeringerne på verdensranglisten. Disciplinen er Wave performance som kort sagt går det ud på at få mest mulig ud af at ride på Vesterhavets bølger og lave de højeste hop ud over dem.

Flere klasser
Der bliver konkurreret i klasserne U20 - U17 - U15 - U13, drenge og piger.

I U15 er det Danske Tobias Bjørnå U13-Verdensmester fra 2018 man kan opleve få hård konkurrence, fra blandt andet Europamester Anton Richter fra Tyskland.

Den regerende U20 Verdensmester kommer også det er Spanske Marino Gil Gherardi fra Gran Canarria som skal konkurrere i U20 hvor også den Danske Europamester Simon Thule også stiller op.

På Dame siden er det mest interessante med danske øjne nok når Line Wittrup fra Klitmøller, som skal prøve at sejle en Dansk sejr hjem.

Konkurrencen der officielt heder Noerstick Cold Hawaii PWA Youth Wave World Cup 2020 løber fra søndag den 13. til lørdag den 20. september og er en del a Cold Hawaii Games, arrangeret i samarbejde med Surf klubben NASA, den Professionelle Windsurf assusiasion og Frinds of Cold Hawaii

Vejrudsigten er god hvis du er Windsurfer, kuling fra vest og 3 meter bølger på første dagen.

Billederne i nedenstående fotogalleri er fra PWA World touren, med Lian Dunkerbeck i singleportræt.


Galleri
Bådudstillinger

Copenhagen Boat Show: Princess med største stand 'ever'

Motor

Video: Ny 45m superyacht brød i brand

Sejlsportsliga

Gennemført succes – Faaborg Falcons tager sejren

Kapsejlads

Midweek vinder gik hele vejen

Kapsejlads

Scan-Kap 99 DM: Seks sejladser trods meget svag vind

Kapsejlads

De danske E-jolle sejlerne henter endnu flere medaljer

Kapsejlads

Stærkt felt klar til at dyste om DM-titlen

Kort nyt

A-Cat: "Det må I ikke - stooop nuu"...

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?