fbpx

Wave World Cup: Hele ungdoms-eliten samlet i Klitmøller

Inkluder i Newsletter: Ja

Kunne du tænke dig at en Verdensmester? Så ved de fleste nok at mulighederne er gode i Cold Hawaii Klitmøller som huser flere, men fra på søndag, den 13 sep. kan man være heldig at møde en ef verdens mest succesfulde surfere gennem tiderne - den 42. gange verdens mester og dansk-fødte Bjørn Dunkerbeck. Han er i Klitmøller med sønden Lian Dunkerbeck som skal sejle med i konkurrencen om at vinde Windsurf World touren i aldersgruppen U17.

Her er mere end 30 af verdens bedste junior Windsurfere forhånds tilmeld til en uges kamp om placeringerne på verdensranglisten. Disciplinen er Wave performance som kort sagt går det ud på at få mest mulig ud af at ride på Vesterhavets bølger og lave de højeste hop ud over dem.

Flere klasser
Der bliver konkurreret i klasserne U20 - U17 - U15 - U13, drenge og piger.

I U15 er det Danske Tobias Bjørnå U13-Verdensmester fra 2018 man kan opleve få hård konkurrence, fra blandt andet Europamester Anton Richter fra Tyskland.

Den regerende U20 Verdensmester kommer også det er Spanske Marino Gil Gherardi fra Gran Canarria som skal konkurrere i U20 hvor også den Danske Europamester Simon Thule også stiller op.

På Dame siden er det mest interessante med danske øjne nok når Line Wittrup fra Klitmøller, som skal prøve at sejle en Dansk sejr hjem.

Konkurrencen der officielt heder Noerstick Cold Hawaii PWA Youth Wave World Cup 2020 løber fra søndag den 13. til lørdag den 20. september og er en del a Cold Hawaii Games, arrangeret i samarbejde med Surf klubben NASA, den Professionelle Windsurf assusiasion og Frinds of Cold Hawaii

Vejrudsigten er god hvis du er Windsurfer, kuling fra vest og 3 meter bølger på første dagen.

Billederne i nedenstående fotogalleri er fra PWA World touren, med Lian Dunkerbeck i singleportræt.


Galleri









Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet





Udvalgte artikler *