fbpx

WATERZ: Nye tiltag er kommet for at blive - arrangøren melder om stor succes

Weekendens WATERZ Days, der i år træder i stedet for nordens største vandsportsfestival WATERZ, blev en stor succes. Nogle af de nye tiltag, der er kommet til i år på grund af forskellige restriktioner, er kommet for at blive.

WATERZ har udviklet sig kraftigt de senere år, og den udvikling blev lidt sat i stå på grund af Covid-19. Men der er glæde hos ledelsen efter en succesfuld afvikling af to dages WATERZ DAYS. Den nye situation har blandt andet betydet, at WATERZ i år har åbnet op for nye tiltag.

- det helt nye OceanMan/OceanWomen, der blev arrangeret i samarbejde med Respekt for Vand, Trygfondens Kystlivreding og Dansk Svømmeunion, er et godt eksempel på en nyskabelse, der aldrig før er set i Danmark: et extremrace for professionelle livreddere. Dem kom der 50 af i år, der var første gang, arrangementet fandt sted. De har allerede bedt om at være med til næste år, fortæller Katrine Kock Frandsen.

Hun åbner op for, at selve WATERZ weekenden i fremtiden kommer til at se lidt anderledes ud.

- Sydstranden i Hvide Sande husede i år DM i SUP, DM i Kitesurf og en afdeling af Danish Surf Tour - DM i Surf. Det gik helt uden problemer af nogen art. Aktiviteterne var spredt så meget på hele stranden, at der ingen problemer var med at holde afstand og så videre. Der er ingen tvivl om, at det eventområde kommer vi til at udvikle på, slår Katrine Kock Frandsen fast.

Øjnene rettet imod næste år
Hun fortæller samtidigt, at WATERZ allerede er i gang med forberedelserne til næste års udgave.

- hvis ellers verden fungerer nogenlunde normalt igen og folk igen begynder at rejse oversøisk og så videre, ligger det allerede fast, at vi afvikler GKA Kite World Tour for første gang nogensinde i Danmark. Det sker i forlængelse af WATERZ, der afvikles den første weekend i september, fortæller Katrine Kock Frandsen.

Hun påpeger samtidigt, at man lige nu udvikler på, hvordan arrangementet kan gennemføres i fremtiden.

- vi arbejder også med at finde en model, hvor vi kan gennemføre WATERZ i en ny udgave i tilfælde af, at vi stadig er underlagt én eller anden form for begrænsninger i forhold til forsamlinger mv. til næste år. Det kan ske, at vi skal sprede os ud over et langt større område og ligge nogle af aktiviteterne andre steder end normalt. Det kan ske, at vi skal splitte nogle af arrangementerne op og afvikle dem på en anden måde og så videre. Det kigger vi på den kommende tid, fortæller Katrine Kock Frandsen.

Men uden da venter endnu en WATERZ DAYS i weekenden 3.-4. oktober, hvor windsurferne inviteres til WATERZ Noerstick Windsurfing Race. Det bliver en hygge dag, hvor landets windsurfere sejler i en åben klasse alle imod alle og der vil være en lille præmie til vinderen.

- det er ren hygge og ikke et DM eller lignende, slutter Katrine Kock Frandsen.