fbpx

Waterz i Hvidesande - nu også med DM i Stand Up Paddle

Related Articles: Waterz flyttes - men ikke på grund af det du måske tror?
Inkluder i Newsletter: Ja

Når WATERZ DAYS afvikles i weekenden 4. til 6. september, har programmet fået tilføjet endnu et arrangement: Det officielle Danmarksmesterskab i surf disciplinen stand up paddle (SUP, red.). Dermed samles hele den danske surfelite i Hvide Sande for at dyste indenfor surfing, kite surfing og stand up paddle.

- DM afgøres i Kite surfing og Stand Up Paddle, mens der sejles om afgørende point på Dansh Surf Tour, der er det officielle DM i Surf, fortæller Katrine Kock Frandsen, der er projektleder for Nordeuropas største vandsportsfestival WATERZ.

Krydser Ringkøbing Fjord på surfboard
Hun kan, på trods af restriktioner på grund af pandemien, se ind i et fantastisk program for WATERZ DAYS, der afløser årets internationale festival, og som afvikles i WATERZ weekenden, den første weekend i september.

- DM i Stand Up Paddle afvikles med et technical race, en sprint og et langdistance race. Normalt plejer der at blive afviklet Fjord Crossing over Ringkøbing Fjord, og det er dette race, der kommer til at udgøre langdistance racet ved DM i SUP. Her vil atleterne blive sendt ud på en 11-13 km. lang tur fra Ringkøbing til Hvide Sande eller omvendt alt efter vindretningen. Hvor starten kommer til at gå, melder vi ud i ugen op til, fortæller Katrine Kock Frandsen.

WATERZ spredes over hele området
De tre store surfevents i WATERZ weekenden vil blive spredt ud over lokalområdet.

- kitesurferne kommer formentligt til at holde til yderst på Sydstranden i Hvide Sande, mens surferne formentligt afvikler deres konkurrence omkring Sydmolen. De to konkurrencer afvikles med flere hundrede meters mellemrum for at afvikle det hele sikkert for deltagerne og publikum. DM i SUP vil foregå på Ringkøbing Fjorde med start eller mål ved Westvind Nord i Hvide Sande og med Ringkøbing som start eller mål alt efter vindretningen, siger Katrine Frandsen.

Hun understreger, at samtlige atleter overholder myndighedernes retningslinjer ligesom arrangørerne vil sikre, at publikum efterlever retningslinjerne.

- der er færre deltagere end ved en normal WATERZ Festival, da alle vores internationale deltagere af gode grunde ikke er med i år. Det ville være uforsvarligt at gennemføre et arrangement, hvor man henter folk ind fra flere end 30 lande spredt ud over tre til fire kontinenter. Det er baggrunden for, at vi afvikler WATERZ DAYS, hvor deltagerne er fra Danmark og hvor deltagerantallet er tilpasset den aktuelle situation, påpeger Katrine Kock Frandsen.

Aktiviteterne er godt for lokalområdet
Hos Esmark Feriehusudlejning, der er hovedsponsor for WATERZ, er Salgs- & marketingdirektør Thomas Christiansen glad for udvidelsen af programmet:

- SUP er vokset enormt de senere år, og dyrkes af folk i alle aldre. Det kan vi se, når vores gæster checker ind. Der er flere og flere biler med surf boards på taget af bilerne. Derfor er det også glædeligt, at WATERZ har fået DM i SUP med i paletten af spændende arrangementer til dette års WATERZ DAYS, påpeger Thomas Christiansen.

DM i Kite Surf afvikles af Kite Danmark mens det er er Dansk Surf- & Rafting Forbud, der står bag DM i SUP og konkurrencen DM i Surf.