fbpx

Surf: Den gamle kan endnu

Inkluder i Newsletter: Ja

At dansk windsurfing's grand old man, 51-årige Torben Kornum, stadig kan finde ud af at stå på et bræt, slog han i den grad fast i de seneste to weekender, hvor han først vandt master-DM i Stand UP Paddle Race, og ugen efter distancesejladsen Fur Rundt på et Formula windsurfing board med 20 knobs gennemsnitsfart i 7-10 m/s vind.

DM i SUP racing fandt sted i Teglværkshavnen i Københavns Sydhavn's fantastiske rammer, og med Dansk Surf & Rafting Forbund som en meget kompetent arrangør.

 71P5443

Torben Kornum med champagnen efter sin sejr ved SUP DM i København. Foto: Mark Wengler

Fur Rundt windsurfingsejladsen blev afviklet for 27. gang, og er en af Danmarks ældste distancesejladser. Det er Skive Windsurfingklub der står for den.

Kun få minutter fra rekorden

Det var første gang Torben Kornum stod på et surfbræt, siden han i september sidste år sprang sin akillessene umiddelbart efter et surfstævne, men at formen er holdt ved lige på anden vis i mellemtiden, er der vist ingen tvivl om. Sejladstiden rundt om Limfjordsøen var blot 1 timer og 4 minutter og kun få minutter fra rekorden, som blev sat for år tilbage.

"Nu var det jo ikke verdenseliten der stillede til start på Fur i lørdags, så jeg går såmænd ikke rundt med løftede arme over selve sejren. Havde Christian Justesen og min egen søn Sebastian ikke været optaget af stævne i Letland, var mit navn nok ikke kommet øverst på resultatlisten. Jeg er derimod henrykt over at flere unge talenter klarede sig så godt. 15-årige Nicklas Borgen blev nr fem, og 17-årige Malthe Elhom nummer ti foran vores kvindelige stortalent Sissel Dahl i rigtig god stil. Med god træning og opbakning kan de alle tre blive de næste profiler i international juniorwindsurfing" – udtaler Torben Kornum til Bådmagasinet, der sammen med trænermakkeren Christen Justesen står for et nationalt træningsprojekt med base i Skive.

Umiddelbart efter afslutningen af Fur Rundt sejladsen i lørdags kom der besked fra Letland, hvor Christian Justesen og Sebastian Kornum netop var færdige med finalen i Baltic Cup, og begge deltog i seniorklassen.

Sebastian sluttede som treer og Christian tier og dermed bedste ungdomssejler. Fra tirsdag i den kommende uge gælder det EM for de to Skive-drenge.









Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør





Udvalgte artikler *