fbpx

Oure Højskole satser på kite

Inkluder i Newsletter: Ja

Når Oure Højskole Sport & Performing Arts til august starter op med et kitesurfinghold, sker det med et af kitesportens mest anerkendte og eksklusive mærker som partner. Cabrinha Kites International ser nemlig muligheder i Oure og støtter projektet.

Det første kitehold på højskolen begynder til august. Sommerens korte kitesurf kurser er for længst udsolgt, og alt tyder på succes for den sydfynske sportshøjskoles satsning på kitesurfing.

Cabrinha som samarbejdspartner

Skolerne i Oure er kendt for innovation og kvalitet, og det kommer ikke som den store overraskelse, at man vælger Cabrinha som sin samarbejdspartner og det foretrukne mærke i undervisningen. "Det er bestemt ikke verdens billigste kitemærke vi har valgt, men vi satser på kvalitet såvel i undervisningen, som når vi sammensætter lærerstaben og vælger udstyret, som eleverne skal undervises med", siger Jesper Henriksen fra højskolens ledelse, der har rutinerede kræfter som Rasmus Kaysen Kier og Lasse Sønnichsen som lærere i den daglige undervisning på Oure Højskole.

51 image 2

"Cabrinha er verdens største kitemærke, og producerer som et af de eneste selv produkterne. De har fingeren på pulsen fra de første designtegninger og til det endelige produkt, og de er førende indenfor sikkerhed, og ikke mindst det sidste er nærmest altafgørende, når man underviser", siger Jesper Henriksen fra Oure Højskole.

Spændende aktiviteter venter

Kitesurfing på Oure er, udover 12 timers ugentlig undervisning, også en linje, hvor man lærer at bygge sit eget board, og prøver wakeboard i kabelpark og andre actionprægede aktiviteter. Eleverne slutter af med Dansk Sejlunions instruktørkursus, og kronen på værket er, i vanlig Oure-stil, en rejse til Brasilien.

Selvom det måske lyder lidt vildt, henvender kitelinjen sig ikke til kiteproffer, men derimod meget bredt, så man i realiteten kan melde sig på, selvom man aldrig har prøvet at kite. Med udgangspunkt I Dansk Sejlunions uddannelse vil alle uanset forkundskaber kunne gennemføre kitelinjens program.

Thomas Svan fra Cabrinha i Danmark glæder sig til samarbejdet: "Oure har igennem årtier været landets førende sportshøjskole, og det er fantastisk både for os og for dansk kitesurfing generelt at have en institution som Oure, der gør det muligt at kombinere normal skolegang og kitesport på et plan, som man ikke ser andre steder i verden. Fra Cabrinha International's side er der stor fokus på Oure Højskole og deres måde at gøre tingene på, og vi har blandt andet planer om et samarbejde omkring produktudvikling, hvor eleverne er med til at teste og skabe fremtidens produkter".

Yderligere oplysninger om Oure's kitelinje findes her.









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *