fbpx

Mange tager SUP med på sejlerferien

Inkluder i Newsletter: Ja

At dømme efter salget af SUP-udstyr bliver Stand Up Paddlesurfing - eller SUP som det kaldes, en del af sejlerferien for mange i år. Ikke mindst efter at producenterne fandt på at lave oppustelige SUP boards. Et oppusteligt SUP board vejer mindre end et tilsvarende epoxyboard, og så har det den store fordel, at det ikke fylder meget mere end en sovepose, når det er foldet sammen.

Anvendelsesmulighederne er mange, lige fra motion til tursejlads, transport til og fra stranden, eller som regulært strandlegetøj. Efter brug lukker man luften ud og pakker boardet ned i en rygsæk, som kan være i en halvstor kistebænk. Ingen støj, ingen ridser på dækket, og ingen pladsproblemer.

Alle kan være med på bølgen

JP-Australia har ikke færre end fem forskellige oppustelige boardtyper på programmet. Fra Allround til bølge- og raceboards. Alle er fremstillet i en speciel let og stiv konstruktion med fem lag kunststof og afstivende stringers i hulrummet mellem dæk og bund. Billigste model er Allround-modellen til ca 7.000 kr. Er man ok med et lidt blødere og knap så stabilt board, findes der mærker som prismæssigt starter ved ca. 5.000 kr.

AirSup-boat-04-indra

SUP er sjov motion

Torben Kornum, chef for Skandinaviens største surfvirksomhed, fortæller: "Det tager mindre end fem minutter at pumpe et oppusteligt SUP-board op, og derefter har man et stykke underholdende vandsport, som alle i familien kan more sig med. I starten solgte vi kun et enkelt oppusteligt board for hvert 10. epoxyboards, men i dag sælges der næsten lige mange af hver, og går det som i Tyskland, vil de fleste på sigt vælge oppustelige boards. Folk, der bor i lejlighed eller vil have deres boards med i bussen eller bilen, skal jo også tænke på pladshensynet, og vælger man et kvalitetsmærke, får man stort set samme performance som i et stivere epoxyboard".

JP-Australia er Danmarks mest solgte SUP mærke og har netop udsendt en video, der viser hvordan oppustelige SUP boards kan bruges på sejlerferien og også i mere udfordrende forhold langs kysterne. Se video her:









Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen





Udvalgte artikler *