fbpx

Christian Justesen starter sæsonen med et topresultat i Australien

Inkluder i Newsletter: Ja

Skive Windsurfing Klubs Christian Justesen har netop lavet et topresultat i Formula Windsurfing i Australien, hvor kampen om det åbne Australske mesterskab blev sejlet. Det blev til et australsk mesterskab i ungdomsklassen under 20 år og en samlet 5. plads overalt i et felt med nogle af verdens bedste windsurfere. Stævnet blev vundet af australske Steve Allen, en af verdens absolut bedste windsurfer, der også blev 2 ved VM 2012. Danske Jesper Vesterstrøm blev 2'er, og 3'er blev Wilhelm Schuman. Begge har før og under stævnet hjulpet Christian med alt det praktiske, da det var første gang den 18 årige skibonit skulle rejse alene til Australien.

Ekstremt vejr

Sejladserne var præget af ekstremt meget vind - der var i dagene op til stævnet en cyklon ved Australiens østkyst ved Brisbane, og dette vejrsystem bragte regne og kraftige vinde til Sydney området. Der blev således kun sejlet i to dage ud af seks dage - de andre dage var der enten alt for meget vind, eller ingen vind og tropisk nedbør.

En god udvikling

Det er tredje gang Christian sejler med i kampen om det åbne Australske Mesterskab - og alle gange har han vundet ungdomsklassen - og arbejdet sig op på den samlede liste. I år var afstanden til de forreste meget lille, og Christian er overbevist om, at et par ugers træning mere under de varme forhold med mulighed for at trimme det helt nye udstyr ind, ville have givet et endnu bedre resultat.

surf2

Christian Justesen (th) vandt ungdomsklassen og fik en samlet 5. plads. Wilhelm Schurmann (tv) - fra Brasilien 3. plads overalt

Udstyr fløjet ind fra Hong Kong

Christians styrke, selvom han kommer direkte fra vinter i Danmark, blev da også bemærket, og der var rosende ord fra Jesper Vesterstrøm (tidligere 1'er på verdensranglisten), der fortalte, at han aldrig før havde set Christian sejle så godt og specielt på kryds var trim, teknik og taktik på plads. Det var på læns, at der manglede fart og dybde, noget der vil der blive trænet på, mens Christian stadig er i Sydney. Christian havde fået mulighed for at afprøve og teste det absolut nyeste Neil Pryde racing udstyr - specielt fløjet ind fra Hongkong. Pudsigt nok er det udstyr som vennen Sebastian Kornum, der nu lever som professionel windsurfer, har haft en afgørende hånd i af udvikle og teste på Hawaii.

Sidste år som ungdomssurfer

2013 er Christians sidste år som ungdomssurfer, og det betyder, at målsætningen er skærpet, nu gælder det om at komme helt til tops i dette års VM Formula windsurfing i Østrig til august og VM Slalom i Tyrkiet til juli. Det var derfor en perfekt mulighed at kickstarte sæsonen med et stævne og træningsophold under varme himmelstrøg.