fbpx

Fornemme Formula EM-resultater

Inkluder i Newsletter: Ja

Det var de to surf talenters første internationale seniorstævne i Formula-klassen, og begge vendte hjem med gode resultater.

I konkurrence med 55 seniorer fra 13 lande, sluttede Sebastian på 14. pladsen og nummer 10 blandt europæerne. Samtidig blev han bedste europæer i letvægts-klassen. 19-årige Sebastian vandt sit første danske seniorstævne allerede som 16-årig, og han fører pt. den danske seniorrangliste, så seniorfeltet er ikke nyt for ham, men alligevel var han imponeret over niveauet på Sylt:

"Pludselig står man i et felt, hvor mindst 20 af deltagerne er lige så hurtige som Jesper Vesterstrøm, og så er der brug for helt andre ressourcer end i den danske rangliste. Jeg er tilfreds med mit udstyr, min fysik og mine starter, men jeg har brug for at sejle mere i de store felter for at holde placeringen fra starten og det første kryds. Mange af de internationale sejlere har et ekstra gear, som jeg må arbejde på at finde".

Christian Justesen sluttede som nr. 30 på EM-listen, og eftersom den 18-årige Skive-surfer endnu har to år i ungdomsklassen, kunne han lade sig hylde som bedste junior og dermed slå helt fast, at han er en af de absolutte favoritter til årets ungdoms-VM, som sejles på Gardasøen i august måned.

Træner Torben Kornum vurderer at Christian Justesen har potentialet til at vinde endnu to VM-titler som junior, og med det rette fokus vil der også vente ham en lovende karriere som senior. "Christian har størrelsen og et godt hoved, men han skal arbejde med fysikken og bomningerne for at komme videre. Når det sker, bliver han rigtig hurtig!"

Stævnet på Sylt varede fem dage og tiltrak dagligt 5-6000 tilskuere, som kunne følge sejladserne på storskærm når feltet var for langt ude på Vesterhavet.

Under EM-stævnet blev det aftalt med de brasilianske Formula-sejlere at afholde en træningslejr i Skive forud for VM, som foregår i Letland i august. Træningen arrangeres af Skive's trænere for en udvalgt gruppe af danske og brasilianske Formula-sejlere.