fbpx

America’s Cup 2023: Status - hvad sker der? Se video

Inkluder i Newsletter: Ja

Timer i båden! Alle der har sejlet kapsejlads ved, at det handler om den tid man har lagt på vandet – hvor mange intense træningstimer man har i rygsækken, når starten går.
Det ved man også på de America’s Cup teams, som nu går ind i sin næst sidste sæson, før det er dømt America’s Cup igen. Og derfor er træningen på vandet i fuld gang.

ETNZ foran på træning
Det forsvarende hold, Emirates Team New Zealand, er nok det hold som har flest timer pt. De træner rigtig meget i AC-40, en mindre version af AC-75. American Magic træner intenst i deres gamle AC-75 fra sidste race, Patriot, mens Luna Rossa får deres timer på vandet i deres LEQ12, en testbåd de har udviklet som fundament for den båd, de vil sejle med under den 37. America’s Cup i efteråret 2024. Alinghi Red Bull har lige fået deres båd (den forrige AC-vinder) tilbage fra ombygning, og skal nu til at sejle mere med båden, som de har valgt at kalde ”The Bull”.

Og så venter alle spændt på at se hvad den nylig tilmeldte franske hold K-Challenge har at komme med!

37th America's Cup recon??Alinghi Red Bull Racing??B1??AC75??D34

"The Bull" har fået nyt system til selvslående fok. Der er i øvrigt ikke længere Code Zero på en AC-75.

Regler for sejltid
Der er begrænsninger i reglerne for sejldage i AC-75, og desuden er det hele tiden et spørgsmål om penge: Ingen ved hvad en dag på vandet i en AC-75 med tilhørende støtteapparat koster, men det løber helt sikkert op i et millionbeløb. Det har i øvrigt kun været lovligt for de registrerede hold til den 37. America’s Cup at sejle AC-75 siden september sidste år.

Indsamling af data – og bølgesejlads
I starten var der mest fokus på at indsamle data, med sigte på at udvikle udstyr og teknik til at sejle hurtigere. Nu ser det ud til at mere og mere fokus sættes på at sejle i forhold som ligner dem, man med stor sandsynlighed vil møde i Barcelona. Primært handler det om bølger – der står tit en del havdønning i det baneområde som skal bruges, og det er noget nyt for AC-75-sejlere. Det stiller store krav til sejlere og teknologi, at holde en foilende båd i luften igennem bølger. Selv vendinger og bomninger skal foregå 100% flyvende, hvis man ellers skal gøre sig forhåbninger om at tage pokalen med hjem næste år.

Se video af træning og interviews med sejlere her:

American Magic:

 

INEOS:

Luna Rossa:



… og en visuel lille lækkerbisken til sidst:









Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør





Udvalgte artikler *