fbpx

Alinghi Red Bull i vandet - se video

Inkluder i Newsletter: Ja

I kølvandet på det netop overståede SailGP i København er det måske meget passende at rette blikket mod den kapsejlads, som oprindelig skabte SailGP’s rekordhurtige F-50’ere: Bådene blev nemlig udviklet til den 35. America’s Cup, som blev sejlet på Bermuda i 2017. Efterfølgende blev hele flåden opkøbt af Larry Ellison (som ved den lejlighed tabte pokalen til Emirates Team New Zealand, red.). 

 
Utilfredse kiwier

Det blev altså begyndelsen til Sail GP. Og når det gælder den gode gamle America’s Cup, så er vi allerede nået til optakten til den 37. udgave af slagsen. Den skal sejles i Barcelona i 2024 – på trods af at kiwierne formåede at forsvare sin sejr på Bermuda under den 36. AC i New Zealand i 2021.

At det ikke blev muligt at arrangere cuppen på hjemmebane, har givet anledning til store konflikter internt hos ETNZ, og senest har Sir Michael Fay, en AC-legende 'down-under', og flere andre, udvandret i protes.

Bertarelli køber kiwi know-how
Men Barcelona bliver det altså, lige meget hvad. Og lige der, i det spanske, krystalklare vand, har Alinghi Red Bull allerede søsat sin båd. Det er dog ikke en nybygget båd, men vinderbåden fra forrige AC – kiwiernes den gang ret så suveræne AC-75.

Den har den gamle AC-ræv Ernesto Bertarelli købt, sammen med en masse kiwi know-how, blandt andet i form af Dean Barker. Måske ikke et helt dumt træk, hvis man vil hurtig ”up to speed” i den meget specielle, ekstremt højteknologiske disciplin.

I bedste Red Bull-stil er der lavet en ret fængende video af søsætningen:









Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...

Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk

Kapsejlads

Anne-Marie Rindom skadet - misser Hyéres!

★ Artikel

★ Ruffet måtte af og på igen

Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL





Udvalgte artikler *