fbpx

Team New Zealand går efter verdens-rekorden – på land!

Emirates Team New Zealand har opnået meget på vandet igennem årene - fire gange har de vundet America’s Cup. Og næste gang, i 2024, er de forsvarere af pokalen, og dermed i en meget stærk position til at vinde den endnu en gang.

Eksperter på fremdrift med sejl

Al den forskning og udvikling de har investeret i, har gjort holdet til nogle af verdens største eksperter på højeffektiv fremdrift med sejl. Og nu går de efter verdensrekorden - på land. Altså, fartrekorden for et vinddrevet køretøj på landjorden.

202,9 km/t
Den rekord er det i øjeblikket ingeniøren Richard Jenkins som sidder på. I 2009 sejlede han sin ”landyacht” Greenbird over en udtørret sø i Mojave-ørkenen i California. Han nåede op på 202,9 km/t, som altså er den stående verdensrekord. Det tog ham i øvrigt 10 år at nå så langt.

Skal foregå i Australien
Hvis det går som kiwierne vil, så falder rekorden til sommer, når ETNZ pakker sin flunkende nye Horonuku ud, og tager til det sydlige Australien, hvor forholdene skulle være optimale for etrekordforsøg. Navnet er fra Maori-kulturen, som alle holdets øvrige fartøjer, og betyder noget i retning af ”at glidehurtigt over land” 

”Noget at fortælle børnebørnene”
Det er Glenn Ashby som skal være pilot under rekordforsøget, og han siger at han glæder sig helt vildt, og at han godt ved det ikke bliver let at slå Jenkins’ rekord. ”Men det vil være noget at fortælle børnebørnene en dag”, siger han. Holdets hovedmålsætning er selvfølgelig stadig at forsvare America’s Cup. Som stadig, hvis nogenskulle være itvivl, foregår på vandet...


Galleri

The Ocean Race

Video-interview: Charlie Enright - en 800 sømil lang sprint

Tursejlads

Aggressive spækhuggere skal bekæmpes med nye metoder

The Ocean Race

Bouwe Bekking tilbage - interview...

★ Interview & Portræt

★ Mod en biocidfri fremtid

Sejlsportsliga

Ligaen skyder Sjælland Rundt Sailing Week i gang

The Ocean Race

Ocean Race: På vandet med en IMOCA – se video

The Ocean Race

Franske Guyot vinder kapløb med tiden

Kapsejlads

Interview: Hurtigere rute rundt om Fyn?

Udvalgte artikler *