fbpx

Team New Zealand går efter verdens-rekorden – på land!

Inkluder i Newsletter: Ja

Emirates Team New Zealand har opnået meget på vandet igennem årene - fire gange har de vundet America’s Cup. Og næste gang, i 2024, er de forsvarere af pokalen, og dermed i en meget stærk position til at vinde den endnu en gang.

Eksperter på fremdrift med sejl

Al den forskning og udvikling de har investeret i, har gjort holdet til nogle af verdens største eksperter på højeffektiv fremdrift med sejl. Og nu går de efter verdensrekorden - på land. Altså, fartrekorden for et vinddrevet køretøj på landjorden.

202,9 km/t
Den rekord er det i øjeblikket ingeniøren Richard Jenkins som sidder på. I 2009 sejlede han sin ”landyacht” Greenbird over en udtørret sø i Mojave-ørkenen i California. Han nåede op på 202,9 km/t, som altså er den stående verdensrekord. Det tog ham i øvrigt 10 år at nå så langt.

Skal foregå i Australien
Hvis det går som kiwierne vil, så falder rekorden til sommer, når ETNZ pakker sin flunkende nye Horonuku ud, og tager til det sydlige Australien, hvor forholdene skulle være optimale for etrekordforsøg. Navnet er fra Maori-kulturen, som alle holdets øvrige fartøjer, og betyder noget i retning af ”at glidehurtigt over land” 

”Noget at fortælle børnebørnene”
Det er Glenn Ashby som skal være pilot under rekordforsøget, og han siger at han glæder sig helt vildt, og at han godt ved det ikke bliver let at slå Jenkins’ rekord. ”Men det vil være noget at fortælle børnebørnene en dag”, siger han. Holdets hovedmålsætning er selvfølgelig stadig at forsvare America’s Cup. Som stadig, hvis nogenskulle være itvivl, foregår på vandet...


Galleri

Havne

Granithavnene på Bornholm skal reddes

Havne

Havnefoged må fjerne reklamer fra både på land

Kort nyt

Bye bye mobile - og goddag til hængekøjen!

Kort nyt

Selskabet bag Boatflex ApS erklæret konkurs

Kapsejlads

Charles den Første – Havenes Konge

Udvalgte artikler *