fbpx

Kan den grimme sølvkande havne i USA igen?

Efter sigende har der været en lang periode med intens kurtisering fra America’s Cup-holdet American Magic’s side: Australske Tom Slingsby er nemlig en af de helt store stjerner i international sejlsport, og han har endda omfattende erfaring fra netop foilende AC-både.

Sejlere af den kaliber er der ikke så mange af – så det er en betydelig fjer i hatten, når det amerikanske hold nu kan fremvise en signeret kontrakt med Slingsby.

To rorsmænd
Han skal selvfølgelig styre båden, men ikke alene: Det mest effektive setup i en AC-75 ser ud til at være et hvor der er to rorsmand, en i hvert side, som skiftes til at styre. De bytter med andre ord aldrig plads. Luna Rossa kørte det setup med stor succes under den seneste cup i Auckland.

Makker med Goodison
Slingsbys makker ved roret bliver Paul Goodison, også en sværvægter. De kender hinanden fra Laser-klassen, hvor de begge var dominerende topsejlere i en årrække, med flere VM- og OL-medaljer.
Der er indført strenge nationalitetsregler i denne AC-cyklus, men det er så heldigt at Slingsby har dobbelt statsborgerskab – han har både et australsk og et amerikansk pas. Britiske Goodison var med hos American Magic også under seneste AC, og har derfor været bosat i USA længe nok, til at han også er godkendt under reglerne.

Mulige vindere?
American Magic ligner allerede et hold med reelle vinderchancer. De har god erfaring, stærk finansiering og har altså nu stykket et meget imponerende hold sammen. Amerikanerne lå i øvrigt ret lunt i svinget også i Auckland i 2021, indtil den påfaldende tit uheldige Dean Barker valgte en svær manøvre i semifinalerne, som førte til et spektakulært crash – og en båd, der fik så store skader at den aldrig blev den samme igen.

Som man kan se på billedet her, var den faktisk ved at synke.Amerikanerne skal dog først slå de uhyggelig stærke forsvarere Emirates Team New Zealand, som dog er berøvet hjemmebane-fordelen i 2024, til kiwiernes store fortrydelse. I stedet kommer den 37. America’s Cup til at sejles i Barcelona.


Galleri