fbpx

Den 37. America’s Cup skal sejles ud for Barcelona

Det har været en lang og sej kamp at finde frem til den såkaldte ”venue” – det sted, den 37. America’s Cup skal sejles i 2024. Offentliggørelsen har været udsat på grund af diverse konflikter, og der er foregået mange ting bagved kulissen, som vi nok aldrig får at vide.

Rygterne har kørt i et stykke tid, men nu er det altså bekræftet: Det bliver Barcelona.

Vi nærmer os hurtigt 31.03, den dato som var deadline for offentliggørelsen. Så det var i sidste øjeblik, at CEO i Emirates Team New Zealand, Grant Dalton, og præsidenten i den catalonske delstat, Pere Aragones, kunne give hinanden håndtryk på aftalen.

Barcelona har ret stærke argumenter på sin side: De har meget erfaring med store events og stærke økonomiske kræfter. De har fine faciliteter på havnefronten, som allerede findes (primært fra OL 1992). Der blæser ifølge statistikken 9-15 knob (4-7 meter pr. sekund) i september/oktober, hvor sejladserne skal finde sted. 

Der er endda plads til de mange superyachts, som kommer til at befinde sig ”ringside” (ja, det er faktisk et tema for America’s Cup-arrangører!)

Og så er det vel meget rart for alle parter, at America’s Cup endelig vender tilbage til Europa.

De fravalgte i opløbet var Malaga i Spanien, Cork i Irland og Jeddah i Saudi Arabien. Når det gælder sidstnævnte, kan det undre at man overhovedet har villet overveje at støtte, samt lægge navn og rygte til en nation, som halshugger kritikere og begår voldsomme og systematiske overgreb mod store befolkningsgrupper, blandt andet kvinder. Vores sport har helt generelt brug for en kraftig etisk oprustning, det bliver mere og mere tydeligt, sådan som tidens begivenheder udfolder sig.