fbpx

America’s Cup: Burling forsvarer sin pokal

I dagens sejlsport er der et navn, som står højere på stjernehimmelen end måske noget andet: PeterBurling fra New Zealand.

Allerede i en forholdsvis ung alder har han nået utrolig meget: OL-sølv i 2012, OL-guld i 49er 2016, World Sailor of the year 2017, OL-sølv i 2020 er bare nogen afhøjdepunkterne. Seks gange verdensmester i 49er bør vel også lige nævnes. Og sidste år var det netop ham, som holdt i rorpinden, da Emirates Team New Zealand vandt America’s Cup på hjemmebane.

Burlings faste 'wingman', Blair Tuke, har været med hele vejen, og mange har undret sig over hvorfor de to superstjerner ikke har været at finde på ETNZ’ crewliste til den 37. America’s Cup. Nu er spørgsmålet afklaret: Aftalen er i hus. Og de to er med.

”En af de stærkeste besætninger nogensinde”
I ny en nyhed fra teamet, præsenterer de forsvarende mestre sit kernehold for 2024: Burling bliver skipper, og resten af teamets kernemedlemmer bliver Blair Tuke, Andy Maloney, Nathan Outteridge, Glenn Ashby og Josh Junior. Deres fokus i den kommende tid vil primært handle om udvikling af båden og strategiske beslutninger omkring den kommende kamp på vandet.

Teamet kommer til at udvides med flere sejlere, efterhånden som vi nærmer os tidspunktet for søsætning afden båd, som holdet vil sejle den 37. America’s Cup i. COO Kevin Shoebridge har været en vigtig brik i arbejdet med at sammensætte et hold, som beskrives som en af de stærkeste besætninger nogensinde i det legendariske teams historie.

Det vides endnu ikke hvor sejladserne vil foregå, men det forventes at den beslutning tages i løbetaf foråret.

I det aktuelle nummer af Bådmagasinet 575, som er på gaden nu, kan du læse meget mere om den kommende America’sCup.

Som abonnent kan du logger ind og læse magasinet her - ønsker du blot at købe én enkelt udgave, kan det også lade sig gøre, klik her

 


Galleri
★ Tursejlads

★ Undgå grundstødning på sommerturen

Kapsejlads

EM amok - hele fire nye starter denne uge

Kapsejlads

29erEM: Ups- and downs i udfordrende vindforhold

★ Interview & Portræt

★ De sejler året rundt, de er Happymoms

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?