Americas Cup: Outteridge klar for Team NZL - men hvor skal der sejles?

Ved den 36. udgave af Americas Cup havde vi fornøjelsen af Nathan Outteridge som super kompetent tv-speaker, da Team New Zealand med succes forsvarede ‘The Auld Mug’ - lige for tiden giver han den som rorsmand på det Japanske SailGP, med helt fremme i kampen om titlen, og når Americas Cup sejles næste gang, vil OL guldvinderen i 49er fra London 2012, være at finde om bord hos de forsvarende mestre. 

Team New Zealand har nemlig skrevet kontrakt med den eminente australske styrmand, dette på trods at nok verdens mest succesrige duo Peter Burling og Blair Tuke er at finde i teamet, selv om de ikke har forpligtet sig fuldt ud endnu - så mon ikke også Teamet lægger lidt pres på Burling/Tuke med dette move?

Hvor?
Americas Cup har altid været omfattet af juridiske slagsmål og nærstudering af regler, og det lader til vi også vil opleve dette ved den 37. udgave. Lige nu er der endnu ikke truffet beslutning om hvor i verden der skal sejles. Team New Zealand er ikke tilfredse med de midler som landet vil poste i eventet - her taler vi jo om mange hundrede millioner, så der trues med at placere den 37. udgave andetsteds. 

Her har sågar Saudi Arabien været nævnt, men Dr. Hamish Ross - juridisk AC-rådgiver, mener ikke Team New Zealand kan placere den 37. udgave i Saudi Arabien, og at beslutningen vil være i konflikt med en afgørelse fra New Yourks højesteret tilbage fra 2009, hvor afgørelsen lød, at det ikke vil være tilladt at placere en udgave af Americas Cup, i et land som ikke respekterer menneskerettighederne som i USA. 

Noter dig gerne datoen den 17. november - her løftes sløret for AC-protokollen, hvor div. regler vil fremgå - hvilke både der skal sejles i, og ikke mindst hvor i verden det vil foregå, stay tuned…

Læs alle vores artikler fra Americas Cup under menupunktet her.