fbpx

Officielt - ny udfordrer accepteret

Related Articles: America’s Cup til England?

Som du allerede kunne læse på sitet her onsdag, så bliver den britiske Royal Yacht Squadron Racing, repræsenteret af Ineos Team UK med Sir Ben Ainslie i spidsen, den nye ’Challenger of record’ – udfordrer til America’s Cup og den 37. udgave af slagsen.

Emirates Team New Zealand har modtaget - og accepteret udfordringen, som allerede lå klar da de som vindere af den 36. udgave, krydsede mållinjen onsdag morgen.Det helt specielle ved denne udfordring er, at det netop var RYSR der for 170 år siden udsatte en pokal, som i dag er verdens ældste sportstrofæ - ’The Auld Mug’. Nu skal de sammen med indehaverne af pokalen Royal New Zealand Yacht Squadron være med til at skrive den protokol som bliver gældende for næste - og 37. udgave af America’s Cup.

AC75 forbliver
Det er allerede aftalt at der bliver sejlet i de samme både som vi netop har oplevet i Auckland, og det er givet, at de deltagende teams kun må bygge én ny båd til næste Cup. Det vil samtidig blive undersøgt, om man kan finde på andre foranstaltninger, som skal være med til at holde omkostningerne nede, alt sammen for at tiltrække flere udfordrere og oprettelse af nye hold.

Hvor og hvornår?
Inden for otte måneder vil protokollen blive offentliggjort. Man taler om besætnings-nationalitet, dog med forbehold – så vi kan altså stadig opleve en Spithill om bord på en Italiensk båd, bare som et eksempel.

Hvor der skal sejles vil de to klubber forsøge at blive enige om inden for det næste halve år, ligesom man har ambitioner om at offentliggøre tidspunktet før protokollen nødvendigvis er færdig bearbejdet.