fbpx

America's Cup ramt af lockdown - sejladser udsat

Inkluder i Newsletter: Ja

Så skete det som mange nok havde frygtet. America’s Cup er udsat på grund af Covid-19. I første omgang er der heldigvis kun tale om få dage. Men, hvem ved – det er en uberegnelig virus vi har med at gøre…

Auckland er fra i dag søndag, i en 7 dages lock down, i det som de betegner Level-3, og under disse restriktioner er det ikke muligt at kapsejle. Resten af landet befinder sig dog ’kun’ i level 2.

Midweek
Første sejlads, som oprindelig var planlagt til lørdag morgen, er nu flyttet til onsdag den 10. Marts, hvor de forsvarende mestre Emirates Team New Zealand skal møde vinderne af Prada Cup, italienske Luna Rossa Prada Pirelli.

Effektiv smitte opsporing
Det har været imponerende at følge, hvordan New Zealand har kunnet holde pandemien på behørig afstand. Men udover det er dejlig varm sommer Down Under, ja så råder de også over en ekstrem effektiv smitte opsporing.Således kunne man søndage på NZHerald.co.nz læse, hvordan en smittet person har undladt at følge regeringens retningslinjer, med risiko for at have spredt smitte.

I sagen som er døbt ’Case M’ beskriver NZHerald uddybende at personen har bevæget sig rundt i samfundet mens han var smitsom, og at han har deltaget i undervisningen på Manukau Institute of Technologi i dagene 22. – 25-26. marts, hvorefter man lørdag aften har bedt alle studerende om at blive hjemme.

Ydermere har ’Case M’ besøgt:

  • City Fitness, Hunter Plaza, Papatoetoe (26. februar fra 15.20 til 16.40 og 20. februar fra 12.20 til 13.45)
  • Manukau Institute of Technology (MIT) (22. februar fra kl. 13-18.30, 24. februar fra kl. 12-19.30 og 25. februar fra kl.
  • Hunter Plaza (26. februar fra kl. 155 til 17)
  • Burger King Highland Park (25. februar fra kl. 20-21)
  • Dit sundhedsapotek (23. februar fra 14.45 til 15.50)
  • Pak n Save Manukau (21. februar fra 17.30 til 18.40)

Indtil videre, så håber vi ikke på yderligere spredning af smitte i Auckland, det ville være rigtig skidt hvis den greb om sig – ikke kun for det New Zealandske folkefærd, men følgerne heraf for America’s Cup ville være uoverskuelige.
Udvalgte artikler *