fbpx

Prada Cup finalen starter lørdag morgen, meget tidligt...

***OBS OBS***

Vi ville nok blive RIGTIG upopulære, hvis vi bad Jer kære læsere om at stå op i nat for at se America's Cup - det ER FØRST fredag nat - lørdag morgen, at første sejlads i finalen om Prada Cup, og hvem der skal møde Emirates Team New Zealand, sejles. Vi beklager misforståelsen. 

Fredag nat, eller måske nærmere lørdag morgen kl. 04:00 - lokal tid kl. 16:00 i Auckland, lyder skuddet til finalen i Prada Cup. Dysten om hvem der skal være den officielle udfordrer i den 36. udgave af America’s Cup, og møde Emirates Team New Zealand.  

Luna Rossa Prada Pirelli med Jimmy Spithill møder Ineos Team UK med Sir Ben Ainslie, i en dyst som nok ikke kan blive mere lige. Det er to top udfordrer, hvor det ene team LRPP har fordelen af at have været i action for få dage siden, mens det britiske team har haft den fordel, at kunne nå og ændre på båden, efter de gik direkte i finalen, fra de indledende sejladser - hvis det er en fordel?

Ingen favorit
Det er som nævnt to yderst skarpe konkurrenter der skal sejle i en bedst af 13 sejladser – altså hvem opnår først syv sejre. Ingen tør rigtig tippe på en favorit, da beggge teams har set skræmmende ud. I de indledende sejladser var Ineos Team UK med Sir Ben Ainslie og hans taktiker Giles Scott i sagens natur mest overlegne. To sejlere som har hærget Finnjolle klassen i en menneskealder, hvor alle andre var henvist til andenpladsen når de stillede op i et stævne.

Men, Spithill - skipper på LRPP er kold og kynisk, og kan få det bedste ud af et team, begge både ser top optimeret ud – ja men ja men, jeg kan ikke vente.

Har tre ugers ventetid for Ineos været godt eller skidt, eller mangler Luna Rossa Prada Pirelli hvile, og tid til at optimere?

Vi kender ikke svaret, men sidder helt sikkert klar fredag morgen. Vi skal kun sove fem gange til dette show starter, og skulle der komme et lille tip her fra redaktionen, så har jeg altid været dybt imponeret af Sir Ben Ainslie og hans 'killer-instinkt', og når han så har Giles Scott med ved sin side, så kommer man tæt på det jeg vil mene må være et 'dream-team' - jeg spiller 'en hund' på dem, stay tuned...  

Programmet for Prada Cup Finale - først til 7 sejre. Bemærk, efter to dages sejladser får de to teams tre hviledage, og herefter går det løs igen - se også skemaet i galleri-visning:

pradacupfinale

 


Galleri
Kapsejlads

Cape31: Ny fuldblods racer på vej til Danmark

Kapsejlads

Volvo 29er EM åbnes med festlige toner og beach vibes

Kapsejlads

AFI 2Star flytter næste år termin

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?