fbpx

Sir Ben og Ineos gjorde rent bord - gense nattens imponerende sejlads

Inkluder i Newsletter: Ja

Prada Cup leverer varen, imponerende sejlads efter – først en udsættelse på grund af et vindskift, og herefter en anmodning fra Sir Ben Ainslie om 15 minutters udsættelse pga. en mindre reparation af noget hydraulik på Britania, ja så kom bådene af sted i en skudstart med over 30 knob, imponerende.

Spol frem til 2:00 og se foil-sejlads i verdensklasse.

Som jeg har nævnt det før – de gode gamle Match Race dyder er tilbage, og med over 30 – ofte 40 knob, så bliver de mindste fejl straffet ’big time’. Det måtte Spithill og Prada Pirelli sande på første opkryds, hvor to knap så gode vendinger bragte Ineos og Sir Ben ind i kampen, som var kommet en smule bagud ovenpå en ellers meget lige start…

Herefter oplevede vi skiftende føringer, tætte mærkerundinger, og en føring til det ene team på små 10 sekunder, blev få minutter efter vekslet til en føring til modparten på 20 sekunder – intet var afgjort.

De to dårlige vendinger som kostede Prada Pirelli noget på første kryds, var måske så afgørende at teamet ikke valgte at slå på toppen af Sir Ben på sidste kryds, og her kunne afgørelsen godt ligge. Endnu en gang kom Sir Ben og Team Ineos tilbage i kampen, og da de to både gik ud på sidste løber, rundede de hvert sit mærke inden for et sekund – dødt løb ned af en lænser med 40 knob, så skal man kunne se sine vindspring.

Få hundrede meter før målstregen mødtes de med Prada Pirelli på styrbord, og de forsøgte at tildele Sir Ben Ainslie, som kunne holde mållinjen oppe, en straf – den blev afvist, og et fantastisk spændende race var afgjort. Med endnu en bomning sluttede Prada Pirelli to'er med over 30 sekunder til Sir Ben Ainslie og Ineos’ fordel.

Prada Pirelli og Spithill var faktisk foran mange gange i dette race - hele 9 gange skiftede føringen, men en blanding af boathandling og et par taktiske fejl fra Prada Pirelli, skal man ikke servere for Sir Ben Ainslie, så slår han til. Teamet går dermed direkte i Prada Cup finalen, hvor de skal møde vinderen af dysten mellem Prada Pirelli, og American Magic, som vi alle håber snart at se på vandet igen.

Det er måske et af de bedste race i Americas Cup sammenhæng set meget længe? - What a race…
Udvalgte artikler *