fbpx

Amputeret AC-program denne weekend

Related Articles: Bag kulissen: Følg Team American Magic i de skæbnesvanger minutter, Prada Cup dag 3: Frisk vind sætter sejlerne på prøve - vildt drama med America Magic, Prada Cup: Hvad ved vi efter 2 Round Robins – og hvad glæder vi os til?

Efter sidste weekends fatale ’styrt’ i Prada Cup, lykkedes det ikke for amerikanerne og deres American Magic team at blive klar til Round Robin 3 & 4 som afvikles den kommende weekend. Fredagens sejladser er derfor aflyst, og der mangler således kun to sejladser at blive gennemført.

Skulle Sir Ben Ainslie og han Ineos Team UK vinde lørdagens sejlads, vil sejladsen være uden betydning, da Ineos ikke vil kunne nås, og dermed være direkte klar til Prada Cup finalen som sejles fra den 13. til den 22. februar. Vinder Prada Pirelli derimod, så skal de også vinde søndag, for at få den ud i en altafgørende sidste sejlads.

De to sejladser for weekenden er planlagt som følger:
Lørdag 23. Januar: Luna Rossa Prada Pirelli vs INEOS TEAM UK - kl. 16:00 NZT / 04:00 Dk-tid
Søndag 24. Januar: INEOS TEAM UK vs Luna Rossa Prada Pirelli - kl. 16:00 NZT / 04:00 Dk-tid

For at overholde formaliteterne i ’regulations’ skal begge konkurrenter efter afslutningen af​​ de respektive sejladser lørdag/søndag, udføre starten på en ’spøgelses-sejlads’ som de burde have sejlet – altså American Magic mod Prada Pirelli og American Magic mod Ineos – blot for at tillade Race Director at tildele point til det startende team. "Spøgelses-sejladsen" vil derefter blive suspenderet kun få minutter efter starten. Reglen om 25 minutter mellem de to starter gælder ikke for disse "spøgelses-sejladser".

Nummer to i de indledende sejladser møder American Magic i semifinalen som afvikles næste weekend, fra den 29. til den 31. januar. Amerikanerne kæmper mod uret for at blive klar.

America's Cup

57 knob – udsigt til vild America’s Cup

Kort nyt

Voldsom brand i motorbåd – ingen personskader

Kort nyt

Fuglekigger opdagede kæntrede båd 

Udvalgte artikler *